Skandal u Lisabonu, "lavovi" blizu prve titule od 2002. godine - Trenera čeka suspenzija do 6 godina?

Autor: Stefan Matić
utorak 09.03.2021.
22:19
Izvor: Sportske.net

Sa Sportingom nikada načisto.

MIGUEL A. LOPES
MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Sporting Lisabon se nalazi blizu titule, "lavovi" posle 22 kola imaju 10 bodova više od Porta. Bio bi to prekid posta koji je trajao gotovo 20 godina, ali bi "genije" iza svega mogao da dobije veoma dugu suspenziju. 

Sindikat trenera Portugala podnela je tužbu protiv trenera Sportinga, Rubena Amorima. Nekadašnji igrač Benfike i reprezentativac Portugala a sada trener pred titulom je navodno vodio svoj tim bez dozvole!

Amorim je tim preuzeo u prošlog marta, ali u tom trenutku navodno nije imao dozvolu da radi u Primeiri. Sporting je saopštio da će se ova tužba za prevaru upamtiti "kao jedna od neverovatnih epizoda za žaljenja u portugalskom fudbalu". Sporting tvrdi da je Ruben poštovao pravila, te da ne postoji osnov za njegovu suspenziju. 

Sada je sve na fudbalskom savezu Portugala, ukoliko se Amorim dokaže krivim čeka ga suspenzija u trajanju od jedne do maksimalnih šest godina dok bi Sporting mogao da plati finansijsku kaznu. 

Amorim je imao sličnih dešavanja u svojoj kratkoj karijeri. U januaru 2019. godine, trećeligaš Kasa Pia AC je kažnjen oduzimanjem šest bodova a Ruben suspenzijom od jedne godine zato što je vodio tim bez odgovarajuće sportske kvalifikacije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke