Slaven Bilić ispisao istoriju Vest Hema!

Autor: Boban Filipović
subota 30.04.2016.
18:24
Izvor: Sportske.net

'Čekićari' nikada nisu imali duži niz nepobedivosti u Premijer ligi nego ove sezone.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Vest Hem je razbio Vest Brom kao gost u Birmingemu, bilo je 0:3 na 'Houtornsu', bio je to deseti prvenstveni meč u nizu kako Bilićeva četa ne zna za poraz.

Ovo je najbolji niz 'Čekićara' od kako najjače fudbalsko takmičenje u Engleskoj nozi naziv Premijer liga.

Poslednji put je Vest Hem vezao deset utakmica bez poraza pre više od tri decenije, tačnije 1985. godine.

'Hameri' su poslednji put izgubili prvenstveni meč 6. februara i to od Sautemptona u gostima minimlacem. Od tada do danas imaju skor od po pet pobeda i remija.

Vest Hem je trenutno peti na tabeli sa istim brojem bodova kao šestoplasirani Mančester Junajted koji ima utakmicu manje. Vrlo lako mže da se desi da upravo meč protiv 'Đavola' na 'Bolejn Graundu' 10. maja bude odlučujući u borbi za peto mesto koje vodi direktno u grupnu fazu Lige Evrope.


Pored dovođenja višeg igrača 'Ćekićara' Slavena Bilića za kormilo i dovođenje Dimitrija Pajea iz Marselja se može oceniti kao pun pogodak.

Francuski rerprezentativac je danas upisao 10. asistenciju u svojoj debitanstskoj sezoni na ostrvu i tako postao prvi igrač Vest Hema kome je to pošlo za rukom u ovom veku u Premijer ligi. Pre njega dvocifren broj asistencija zabeležio je legendarni Paolo Di Kanio u sezoni 1999/00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke