Smena na trećem mestu, proradio Arsenal, Barnli se nada (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 12.03.2018.
23:32
Izvor: Sportske.net

Totenhem iskoristio poraz Liverpula, Arsenal konačno pobedio.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Upravo završeno 30. kolo Premijer lige donelo nam je smenu na trećem mestu tabele, odnosno najavu velike borbe za mesta koja vode u Ligu šampiona, a počele su polako da se naziru i ekipe koje će se boriti za opstanak.

Mančester siti je, naravno, pobedio pretposlednji Stouk 2:0 i tako zadržao 16 bodova prednosti nad gradskim rivalom Junajtedom.

"Đavoli" su u subotu, u najvećoj utakmici engleskog fudbala, pobedili Liverpul 2:1 i tako odbili napad "crvenih" na drugo mesto. Liverpul je imao više nego duplo veći posed i više udaraca, ali je presudio Murinjov "autobus", ali i činjenica da je Junajted dao oba gola iz jedina dva šuta u okvir gola. Štaviše, Mančester je imao samo pet šuteva ka golu, ali pobeda se broji.

Mančester junajted sada ima 65 bodova, četiri više od Totenhema, koji je izlečio rane od Juventusa pobedom nad Bornmutom u gostima od 4:1. Liverpul je pao na četvrto mesto sa 60 bodova i sada ima četiri više od Čelsija. Šampion je uspeo kod kuće da pobedi Kristal palas 2:1, posle dva vezana poraza u prvenstvu i tako sačuvao nade za jednim od prva četiri mesta.

Celsi Morata Drinkvoter Vilijan

Slavio je i Arsenal i to posle tri vezana poraza. Ovog puta je pobedio Votford 3:0 i tako "potvrdio" pobedu nad Milanom u Ligi Evrope u četvrtak. Ipak, "tobdžije" imaju osam bodova manje od Čelsija i 12 manje od Liverpula, tako da im je jedina realna nada za Ligom šampiona osvajanje Lige Evrope.

Barnli je posle 11 utakmica bez pobede sada vezaodva trijumfa, pošto je slavio u gostima protiv Vest Hema 3:0. "Klareti" imaju pet bodova manje od Arsenala i pravo da se nadaju Evropi. Vest Hemu je ovo bio treći uzastopni poraz i ostao je na samo tri boda više od opasne zone. Navijači "čekićara" više puta su prekidali meč i upadali u teren u znak protesta, tako da klub iz Londona čeka žestoka kazna.

Osim Kristal palasa i Stouka, poraz je pretrpeo i "fenjeraš" VBA i sada osam kola pre kraja ima sedam bodova manje od svojih rivala , odnosno osam manje od prvog tima van opasne zone, Sautemptona, koji je izgubio od Njukasla 3:0. Cenu tog poraza i neočekivane borbe za opstanak platio je trener Maurisio Pelegrino, tako da su "sveci" sad bez trenera.

Hadersfild i Svonsi odigrali su 0:0 u meču u kome je domaćin dominirao, ali ova podela bodova i nije tako loša za obe ekipe, koje sada imaju po četiri boda više od opasne zone.

Parovi 30. kola Premijer lige:

Mančester junajted - Liverpul 2:1
Everton - Brajton 2:0
Hadersfild - Svonsi 0:0
Njukasl - Sautempton 3:0
VBA - Lester 1:4
Vest Hem - Barnli 0:3
Čelsi - Kristal palas 2:1
Arsenal - Votford 3:0
Bornmut - Totenhem 1:4
Stouk - Mančester siti 0:2


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Unsullied
Tuesday, 13.03.2018
14:58

Kada covek procita ovakav tekst pomislio bi da je liverpul zasluzio nesto iz te utakmice i da je imao nesto vise od jalovog poseda

avatar
VANDAL_boys
Tuesday, 13.03.2018
13:45

Chelsea kad god igra ligu sampiona zavrsi ispod top 4

avatar
Semir Durak
Tuesday, 13.03.2018
09:56

Pisac članka Skauzer.. pa koliko ga boli poraz daje duboku analizu, a isto je sa nevericom gledao prvo poluvreme, kad su pucali po šavovima,i kad je već krenula sprdnja sa njima.Da smo nastavili isto u drugom poluvremenu bilo bi 4:0. Potražite malo Salaha ne znam gde je bio za vikend. GGMU

avatar
Phenomenal
Tuesday, 13.03.2018
09:03

Koliko ste nerealno napisali u vezi utakmice Man u - Liv... Mozda niste ni gledali. Liverpul je u toj tekmi zasluzio pobedu isto koliko i Celzi protiv Sitija... Murinjo je apsolutno ovog puta nadigrao Klopa, Rashford iskoristio svoje sanse a Liv se nije video na terenu, niti sanse niti ista... Mislim da ce Junajted, Liverpul i Totenhem ove god u LS, mada je jos uvek sve otvoreno (ima Celzi svoje sanse). Ne bih voleo Stouk da ispadne, draga mi je ekipa, tu je cupavo za 8 ekipa.

avatar
Gorčilo
Tuesday, 13.03.2018
00:49

Mislim da će redosled prvih 4 biti na kraju ovakav. Jedino neke teške povrede ključnih igrača mogu nešto da poremete.

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 13.03.2018
03:54

kao na primjer sto se Kane povrijedio

avatar
RokerSantaKruz
Tuesday, 13.03.2018
08:47

mislim da se Kejn povrijedio