SP "ujedinjuje" velike rivale u Španiji - Odluka za dve godine

Autor: Stefan Matić
četvrtak 14.07.2022.
18:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Infrastruktura koju malo koja zemlja može da ponudi.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Fudbalski stadioni Barselone, Real Madrida i Atletiko Madrida žele da organizuju utakmice ukoliko se Svetsko prvenstvo 2030. godine bude održalo u Španiji i Portugalu, saopštio je danas Fudbalski savez Španije.

Ukupno 15 stadiona podnelo je kandidature za 11 domaćina utakmica u Španiji, ako ta zemlja sa Portugalom dobije domaćinstvo. Portugal bi organizovao utakmice na tri stadiona.

"Ovo je najvažniji projekat koji će Španija preuzeti u narednih nekoliko godina",
rekao je predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales posle sastanka na kome je razgovarano o kandidaturi i na kome je predstavljena lista kandidata stadiona.

Osim stadiona Barselone, Reala i Atletika, kandidovali su se i stadioni u Vigu, La Korunji, Hihonu, Bilbau, San Sebastijanu, Saragosi, Valensiji, Mursiji, Sevilji, Malagi, Las Palmasu i stadion Espanjola u Barseloni.

Procena španskih gradova biće obavljena u novembru i nije odredjen tačan datum kada će biti objavljeno koji stadioni će biti predstavljeni kao domaćini u zvaničnoj kandidaturi.

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) tek treba da objavi uslove za kandidature za domaćina Mundijala 2030. godine. Španija i Portugal planiraju zajedničku kandidaturu za turnir 48 ekipa, sličnu onome u SAD, Kanadi i Meksiku 2026.

Očekuje se da će Fifa 2024. godine izabrati domaćina Svetskog prvenstva 2030.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke