Španci nisu zaboravili moćnu Đukićevu izjavu, danas je ponovo aktuelna!

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.12.2019.
20:42
Izvor: Sportske.net

Da li će i fudbalere Sportinga na sličan način motivisati?

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

''Sramota me je. Ubuduće će u mom timu igrati oni sa m***ma. Ako već idemo u drugu ligu, da idemo sa ratnicima, ljudima koji imaju 'nož u ustima'.

Možda nemaju je*enu fudbalsku ideju, ali treba da imaju nož u ustima. Ako nemamo nož u ustima, malo toga ćemo postići. U ovom je*enom životu ili si dobar, ili si ratnik, moraš nešto da imaš. Ako nemaš ništa, dobićeš pet komada'', podsetio je španski ''Eldesmarque'' na Đukićeve reči  s kraja decembra 2014, posle poraza njegove Kordobe od Barselone na ''Kamp Nou'' (5:0).

Bio je tada veoma ljut na svoje igrače, jer u njima nije video želju da se ozbiljnije suprotstave Barseloni, već samo želju da na kraju meča razmene dresove sa Barsinim superstarovima.

Posebno ga je pogodilo što je jedan Andres Inijesta bio borbeniji na terenu od njegovih igrača, pa ako sve to imamo u vidu, onda je ovakva Đukićeva reakcija i bila razumljiva.

Pet godina posle toga, Đukić je juče postao trener Sportinga iz Hihona, koji je takođe u nezadovojavajućoj situaciji, ali u drugoj španskoj ligi.

Na bivšem treneru Partizana je da što pre trgne ekipu, da joj vrati pobednički duh, pa u Španiji ima mišljenja da bi pomenuta Đukićeva metoda iz Kordobe mogla ponovo da bude primenjena. Samo, ovoga puta bi trebalo mnogo bolje da deluje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke