Spektakl - "Lisice" probudile Konteovu "zver"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.09.2016.
23:17
Izvor: Sportske.net

Vrhunski fudbalski spektakl priredili su nam u utorak uveče aktuelni šampion Engleske i ekipa Čelsija u sklopu 1/16 finala Liga kupa, a "Plavci" su posle dva gola zaostatka uspeli da preokrenu rezultat i obezbede plasman u dalji tok takmičenja.

twitter.com/ChelseaFC
twitter.com/ChelseaFC

Povezane vesti

Fudbaleri Lestera i Čelsija priuštili su svojim pristalicama ali i ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu širom planete vrhunski ugođaj u utorak uveče pošto je njihov okršaj u sklopu 1/16 finala Liga kupa u potpunosti opravdao epitet derbija.

Čelsi je nakon produžetaka savladao aktuelnog šampiona Engleske sa 4:2 (1:2) i obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja, a ljubitelji fudbala su mogli da uživaju u svakom smislu reči.

Golove pogledajte OVDE!

Teško da su i najveći optimisti među pristalicama Čelsija mogli da se nadaju ovakvom konačnom ishodu nakon 35 minuta igre na "King Pauer" stadionu, pošto je domaćin sa dva gola Šinđija Okazakija stigao do ozbiljne prednosti.

Odbrana ekipe Antonija Kontea dobrano je pomogla Šinđiju Okazakiju u situacijama kada je Japanac prebacivao loptu preko linije gola koji je čuvao Asmir Begović pa je tako Lester već u 34. minutu imao kapitalnu prednost.

Pitanje je kako bi meč bio završen i da li bi Čelsi uspeo da napravi preokret da u drugom minutu nadoknade vremena lopta uz dosta sreće nije završila u mreži domaćih, ali to je tek jedan od parametara koji je presudio da "Plavci" slave na gostovanju aktuelnom šampionu Engleske.

Povratnik u redove Čelsija David Luiz smanjio je prednost Lestera u 47. minutu prvog dela igre, premda je Gari Kejhil odradio najveći deo posla, dok je Brazilac na kraju bio napucan i tako uz dosta sreće bio strelac prvog gola za goste.

Samo četiri minuta u drugom delu igre bilo je dovoljno Čelsiju da anulira prednost Lestera i da "resetuje" meč na "King Pauer" stadionu. Sezar Aspilikueta "zategao" je u 49. minutu i postigao golčinu kojom se iskupio za lopu intervenciju kod vodećeg gola Šinđija Okazakija.

Kada je ritam meča počeo da opada, a Čelsi nije uspevao da prelomi utakmicu u svoju korist, Antonio Konte pravi odlučujući potez i uvođenjem Dijega Koste rešava pitanje pobednika.

Dijego Kosta
Foto: Beta/Mike Egerton/PA via AP

Španac je odmah uneo novu energiju u redove gostujuće ekipe a do kraja regularnog toka susreta imao je tri izuzetne šanse koje ipak nije materijalizovao, ali je zato u 89. minutu iznudio drugi žuti karton Marcina Vasilevskog i time olakšao posao svom timu.

Čim je sudija Robert Medli dao znak za početak prvog produžetka usledio je rasplet koji je režirao momak o čijem se odlasku iz Čelsija prethodnih dana i nedelja mnogo pisalo.

Golovima u 2. i 4. minutu prvog produžetka Sesk Fabregas je kompletirao fantastičnu partiju i odveo Čelsi u osminu finala Liga kupa, a fudbalskoj javnosti poslao poruku da od odlaska sa "Stamofrd Bridža" nema ništa.

Srpski internacionalac Nemanja Matić proveo je svih 120 minuta na terenu, dok Branislav Ivanović nije bio u protokolu za večerašnju utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Wednesday, 21.09.2016
09:12

Zver?Uh,uh, lavovi!😀😆😃😄

avatar
Chelseamacedonia
Wednesday, 21.09.2016
01:53

Mene pozitivno najvise iznenadio Viktor Moses, on je Krtica, ostale necu da komentarisem, svi tu negde osim Cahila koj mora da bude rezerva prespor je i panican.

avatar
Direktor Marjanovic
Wednesday, 21.09.2016
00:19

U ovakvom celsiju fabregas mora da igra. Lepo bi bilo da je suvisan ali je trenutno neophodan. A sta cemo sa odbranom za sledecu sezonu sam bog zna. Luizom ocigledno nismo dobili nista.

avatar
Tuesday, 20.09.2016
23:41

Luiz amaterski reagovao kod drugog gola Lestera. Kako lik ispade smesan:-D Fabregas klasa.

avatar
Bratuska_Blueboy
Tuesday, 20.09.2016
23:35

Odbrana tuga, jedva cekam Zumu, samleli smo ih drugo poluvreme odlicna uvertira za Arsenal, odlicne partije Mozesa, Azara i Fabregasa, Bacuaji sasvim solidno i Kosta opasan za protivnika nije mu se dalo.

avatar
Стерлинг Арчер
Tuesday, 20.09.2016
23:24

Fabregas = zver

avatar
Milos(CZV-CFC)
Tuesday, 20.09.2016
23:20

Prvo da kazem sjajna utakmica. Nasa odbrana ponovo losa, Alonso stegnut,nesiguran, Luiz ispod proseka,Kejhila necu da komentarišem,samo se nadam da ne igra protiv Arsenala. Fabregas mora da igra prvu postavu umesto Oskara. Matic odličan danas,Batsuai i Pedro solidni.

avatar
Itomashevic9
Tuesday, 20.09.2016
23:33

Nisi pomenuo brata Dijega koji grize i pravi razliku odma po ulasku na teren

avatar
Milos(CZV-CFC)
Tuesday, 20.09.2016
23:53

Nema sta njega da pominjem,od pocetka sezone je odlican kao i ovu utakmicu

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Tuesday, 20.09.2016
23:18

Come on chelsea! Fabregas i alonso odusevili!

avatar
Chelsea13
Tuesday, 20.09.2016
23:34

Nije me Alonso oduševio,al bolji je od Babe