Spektakl u Ligi 1 - Lil i Lion po tri komada, poništen penal za pobedu u 97. minutu!

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.03.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Fenomenalan meč.

Povezane vesti

Fudbaleri Lila i Liona podelili su bodove na stadionu "Pjer Moroa" odigravši 3:3 (0:0) u meču 27. kola Lige 1.

Sjajna uvertira za novu rundu elitnog francuskog fudbala - derbi i goleada!

Iako prvo poluvreme nije najavljivalo spektakl na stadionu "Pjer Moroa", on se dešavao od samog početka drugog dela igre.

Posle jedva jednog minuta u nastavku, najbolji strelac Lila Džonatan Dejvid donosi prednost svojoj ekipi posle asistencije imenjaka Bambe. Petnaest minuta kasnije, Lil dobija penal koji u gol ponovo konvertuje Dejvid.

Međutim, Bredli Barkola ubrzo daje nadu Lionu da mogu do povratka, ali glupost Aleksandra Lakazeta samo što je ušao na teren umanjuje šanse gostiju. On je u živom zidu, dok je bio u kaznenom prostoru prilikom prekida rivala, nepotrebno pomerio ruku za penal, drugi na ovom meču. Ponovo je loptu uzeo Džonatan Dejvid, iako je Remi Kabela takođe bio tu. No, Kanađanin dobija prednost da postigne het-trik što i čini.

Činilo se da je gotovo jer se igrao 80. minut, ali tada na scenu stupa Aleksandar Lakazet koji ne samo da se iskupio i poravnao golom glavom, već je i izjednačio u 90. za 3:3. Mogao je ubrzo još jednom da se upiše. 

Tu drami nije bio kraj jer je Pembele bio u duelu sa Bambom u šesnaestercu Liona, napadač Lila je pao i arbitar Benoa Bastijen pokazao je na belu tačku u 95. minutu. Taman kada je Unas namestio loptu, Bastijen je pozvan da pogleda snimak i tu je utvrdio da kontakt nije bio dovoljan za penal te ga je poništio.

Tako je ostalo 3:3 za izvanrednu uvertiru za 27. rundu Lige 1. Lil je 6. sa 46 bodova, a Lion osmi sa šest manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke