Sramota epskih razmera - Navijači Nice vređali pokojnog fudbalera

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 12.05.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Bez komentara.

fcnantes.com
fcnantes.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Nant negodovao je danas povodom reakcije navijača Nice, koji su vređali preminulog bivšeg fudbalera Nanta Emilijana Salu tokom prvenstvene utakmice.

"Nant je sa užasom saznao za skandiranje određenih navijača Nice i može samo oštro da osudi ponašanje koje obezvređuje sećanje na Salu", navodi se u saopštenju.

Argentinski igrač preminuo je u januaru 2019, kada se njegov avion srušio u Lamanš. On je putovao u Kardif, za koji je trebalo da nastupa.

Njegov bivši klub Nant je povukao broj devet u čast igrača, koji je postigao 48 golova u 133 utakmice.

Navijači Nice vređali su Salu tokom jučerašnje utakmice sa Sent Etjenom. Prethodno su se Nant i Nica, sedmog maja sastali u finalu francuskog Kupa, a pobedu je odnela ekipa Nanta.

Nant se zahvalio treneru Nice Kristofu Galtijeu, koji je rekao da je ogorčen skandiranjem navijača.

"Nemam reči da opišem ono što sam čuo. Želeli bismo da se izvinimo porodici Emilijana Sale i fudbalskom klubu Nant", rekao je Galtije.

On je dodao da ti navijači nisu dobrodošli na stadion Nice.

"To ne bi trebalo da čujemo na stadionu. Ako dolaze da vređaju mrtve, onda bolje da ostanu kući. Ljudi ponekad kažu da je ono što vidimo na stadionu odraz društva. Ako je to naše društvo onda je zaista...", zaključio je Galtije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke