Srbin pokrenuo PAO - Minus od 100.000.000 pretvorio u +7 za snove o tituli

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 03.10.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Sjajan posao Ivana Jovanovića u Atini.

EPA/JOSE COELHO
EPA/JOSE COELHO

Povezane vesti

Došli su ovog leta u Olimpijakos veliki igrači poput Marsela i Hamesa Rodrigeza, pouzdani Šime Vrsaljko, sjajni golgeter Sedrik Bakambu i neumorni Diadi Samaseku, ali Atinom i grčkim fudbalom na početku sezone vlada njihov gradski rival Panatinaikos.

"Zeleni" su predvođeni iskusnim srpskim stručnjakom Ivanom Jovanovićem u prvih šest kola grčkog šampionata upisali isto toliko pobeda i lideri su tamošnjeg šampionata.

Dugo, baš dugo, PAO nije bio šampion zemlje, još od 2010. godine, ali niko ni ove sezone ne očekuje da bi Ivan Jovanović mogao da vrarti titulu u zeleni deo grada. 

Ekipa Panatainaikosa daleko je od igračke moći "večitog" rivala, dok Olimpijaksova vrednost tima iznosi skoro 139.000.000 evra, sastav PAO-a 100.000.000 evra je jeftiniji, a najskuplji igrači lidera šampionata su dvojica Slovenaca Benjamin Verbič i Andraž Šporar koga je letos želela i Crvena zvezda i Brazilac Bernard, svi su procenjeni na 4.500.000 evra.

Sve je na početku sezone zasednio Španac Aitor Kantalapiedra strelac sedam od 11 PAO-ovih golova u ligi i lider liste strelaca grčke Superlige. Upravo je Katalapiedra bio čovek odluke u jučerašnjem derbiju protiv PAOK-a i sa dva gola srušio velikog rivala iz Soluna za šestu pobedu u nizu u +7 u odnosu na drugoplasirani Olimpijakos.

Pitanje je koliko dugo PAO može izdržati "neravnopravnu" borbu protiv mnogo moćnije Olimpijakosa, ali je Ivan Jovanović pokrenuo klub i vratio nadu armiji navijača, koja se ponovo nada da je moguće biti šampion.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke