Sreća da nema kamate, duguje Mesiju 50 dolara, više od 15 godina, planira da vrati!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.07.2021.
10:22
Izvor: Sportske.net

Sjajna priča stiže iz Argentine

Povezane vesti

Bila je 2004. godina, Argentinci su živeli u strahu da će veliki talenat Leo Mesi izabrati da igra za reprezentaciju Španije.

Potrudili su se da na brzinu zakažu utakmicu sa Paragvajem, Mesi je dobio poziv, taj meč je bio priprema za Mundijal za mlade, koji će Argentina osvojiti narednog leta na šampionatu u Holandiji.

Na tom prvom okupljanju malo ko je znao za Mesija, vesti su putovale sporo, Kun ga je pitao gde igra, kasnije su postali kumovi i naredne sezone će Aguero prvi put igrati u klubu sa Mesijem,

Ali, Pablo Alvarado nije ima tako dobru karijeru. U to vreme on je bio talentovani fudbaler San Lorenca, igrao je na pomenutom meču protiv Paragvaja, domaćin je bio stadion "Dijego Armando Maradona", prvi su Argentinos Juniorsi nazvali dom prema najboljem fudbaleru u svojoj istoriji.

Ali, posle meča, sledio je put u Urugvaj i duel sa tamošnjom selekcijom. U kakvom je stanju bio savez, neka posvedoči činjenica da su igrači skupljali novac za put, a blagajnik je bio Mesi.

Pablo Alvarado je dao 100 evra, međutim Mesi nije imao da mu vrati kusur od 50, pa su se dogovorili da će fudbaler Barse dati 100, a da će mu Alvarado vratiti u Urugvaju.

Samo, posle meča igrači su se rastali kako bi se vratili u klubove, Alvarado na kraju nije više pozivan, nije uspeo da izbori mesto u omladinskj reprezentaciji. 

U tom tomu osim Mesija i Kuna, od štopera su bili Garaj, Paleta koji je kasnije igrao za Milan, Kabral i Baroso iz River Plate...

Nije bilo prilike da Alvarado koji je dugo bio član San Lorenca, seljakao se po pozajmicama, igrao u Ekvadoru, a sada je u Čileu, izmiri dug.

Ali, kada je ova priča postala viralna, rekao je da će skupiti toliko i prvom prilikom poslati Mesiju novac. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke