Šta je to zgrešio Lukaš Moura?

Autor: Boban Filipović
subota 23.08.2014.
17:24
Izvor: Sportske.net

Fudbalera PSŽ-a nije bilo na Skolarijevom spisku igrača na koje je računao na Mondijalu, verovalo se da će bolji dani za njega doći promenom selektora, ali kako stoje stvari ni Dunga ne računa ozbiljno na njega.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Luis Felipe Skolari se ogrešio o mnoge majstore fudbalske igre, te ih nije uvrstio u svoj sastav za Mondijal u domovini, od koga je cela nacija mnogo očekivala.

"Karioke" nisu ličile na sebe, ovog leta gledali smo verovatno najgori Brazil ikada, Brazil koji nije bio bolji ni od jednog svoh rivala osima avanturista iz Kameruna.

Provukli su se Skolarijevi izabranici do polufinala, tamo su doživeli katastrofu od koje će im trebato neko vreme da se oporave, Nemačka je naišla kao preki sud za svo bledilo koje je odlikovalo tu reprezentaciju.

Prirodno, nastupila je smena na selektorskom mestu, na kormilo je vraćen Karlos Dunga, koji je kao kapiten pogidao "Boginju" 1994. godine u SAD-u, a 16 godina kasinije u Južnoj Africi vodio "Karioke" s klupe.

Iako je na raspolaganju imao fenomenalnu ekipu, Dunga je forisrao izuzetno dekadentan fudbal, eliminisan je već u 1/4 finalu i slobodno je može konstatovati da je sa njim Brazil počeo da odustaje od "Žoge Bonito".

Ako se po jutru dan poznaje, Dunga će nastaviti po starom, za prijateljske mečeve protiv Kolumbije i Ekvadora pozvao je gro igrača koji su igrali u Brazilu.

Bezidejnost sa Mondijala pokšaće da nadomesti Kutinjom, ali ponovo se nije našlo mesta za velikog majstora Lukaša Mouru.

Šta je ovaj fudbaler Pari Sen-Žermena zgrešio i zbog čega je šikaniran, verovatno nećemo nikada ni saznati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke