Stigla potvrda, Barsa dobija najlepši novogodišnji poklon!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 02.11.2020.
19:10
Izvor: Sportske.net

Zvanično je!

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona će do kraja 2020. godine dobiti novu upravu, i zvanično je potvrđeno danas na Kamp Nou.

Privremeni predsednik Karles Tuskets održao je danas konferenciju za medije na kojoj je potvrdio da će dati predlog da se predsednički izbori održe za Božić, odnosno čim počne kratka novogodišnja pauza.

"Želimo da vas obavestimo da smo doneli odluku da organizujemo predsedničke izbore u najkraćem mogućem roku. Ukoliko okolnosti zbog pandemije dozvole, očekujemo da oko Božića održimo nove izbore. Daćemo zvanični predlog, i onda ćemo zajedno sa vladom Katalonije morati da smislimo najbezbedniji plan za zdravlje navijača, glasača", rekao je Tuskets.

On je još jednom potvrdio da je Barselona u teškom finansijskom položaju i da je smanjenje plata na svim nivoima samo prvi korak ka rešenju.

"Barselona je klub koji se nalazi u jako jako teškoj finansijskoj situaciji. Klupski budžet je na ivici, a prema našim procenama potrebno je oko 300 miliona evra da se situacija riješi. Prvi korak bi svakako bilo smanjenje plata igračima i svim zaposlenima u klubu. Pod hitno moramo smanjiti troškove, a da bi plate bile smanjene, moramo da sednemo za pregovarački sto", rekao je Tuskets.

U zaključku, on se osvrnuo i na moguće aktivnosti tokom zimskog prelaznog roka.

"Ako nova uprava bude želela da kupuje, najpre će morati nekog da proda ili da izabere igrače koji su slobodni", naglasio je on.

Srećom po Barsu, na listi Kumaovih najvećih želja upravo su igrači koji će 30. juna postati slobodni, pa mi već od Nove godine mogli da potpišu predugovore. U pitanju su - Memfis Depaj, Erik Garsija i Žoržinjo Vajnaldum, a ne treba zaboraviti ni Davida Alabu koji je danas i zvanično "raskrstio" sa Bajernom i više neće pregovarati oko ostanka.

baner 17

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke