Štoperski tandem donosi titulu Sitiju, Pepova 20. u nizu!

Autor: Milovan Longinov
subota 27.02.2021.
15:22
Izvor: Sportske.net

Niz se nastavlja.

EPA-EFE/Martin Rickett
EPA-EFE/Martin Rickett

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija nastavili su niz pobeda pošto su danas na svom "Etihadu" savladali Vest Hem rezultatom 2:1 (1:1), što je 20. vezani trijumf "građana" u svim takmičenjima.

I ponovo su heroji bili štoperi Ruben Dijaš i Džon Stouns, ovaj put su postigli po gol i bili odlični u odbrani, a jedini pogodak za Vest Hem postigao je Antonio.

Pep Gvardiola je odlučio da rotira, posle dužeg vremena starter je bio Kun Aguero, ali i Kajl Voker, Rijad Marez, Feran Tores i Fernandinjo, pa su odmor dobili Bernardo Silva, Rahim Sterling, Žoao Kanselo i Rodri.

Dejvid Mojes je veoma dobro postavio svoj tim u početnih pola sata, pošto je Siti bio praktično odsečen u napadu. 

Ipak, jedna fenomenalna lopta Kevina De Brujnea bila je dovoljna za 1:0. Belgijanac je u 30. minutu maestralno, slabijom levom novog centrirao i pogodio Rubena Dijaša u "trepavicu" za 1:0

Vest Hem je uspeo da uzvrati u finišu prvog dela, Aguero je izgubio loptu na sredini, usledio je ubitačan i brz napad, preko desne strane, Lingard je šutirao, a Antonio na pravom mestu za 1:1

Siti je krenuo u ofanzivu u drugom poluvremenu, Pep je uveo Gabrijela Žezusa i Fodena umesto Aguera i Toresa i posle tri minuta, domaći su opet poveli. 

Ponovo akcija po desnoj strani, ovaj put Marez vraća povratnu, a drugi štoper Džon Stouns hvata iz prve za 2:1

Vest Hem je imao još jednu veliku priliku, u nadoknadi kada je Souček zamalo zakasnio da savlada Ederstona.

Do kraja, Siti je uspeo da zatvori utakmicu i napravi verovatno i najveći korak ka novoj tituli, pošto ima 13 bodova više od Mančester Junajteda i Lestera. Vest Hemu je porazom ugroženo četvrto mesto, jer sada  može da ga preskoči Čelsi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke