Strašni Zenit se razgoropadio posle dva poraza, Spartak platio ceh!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.10.2021.
20:03
Izvor: Sportske.net

A trebalo je da bude derbi...

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Šta se ovo dešava sa današnjim derbijima - U Engleskoj Liverpul kao gost savladao Mančester junajted sa 5:0, istim rezultatom u Holandiji Ajaks deklasirao PSV, ali na svom terenu, dok je u Rusiji vodeći Zenit napunio mrežu Spartaku iz Moskve, bilo je 7:1 u Sankt Petersburgu!

Zenit je tako u velikom stilu prekinuo mini-seriju od dva vezana poraza iz prethodna dva kola, protiv Sočija iz Arsenala iz Tule, pa je danas izgledalo kao da je protiv Spartaka lider želeo da ''naplati'' sve što mu nije uspelo u dve prethodne utakmice.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u prvom poluvremenu. Azmun je u 21. minutu doveo Zenit u vođstvo, a sedam minuta kasnije Klaudinjo je duplirao preednost domaćih. Svoj drugi, a Zenitov treći gol Azmun je postigao u 36. minutu, a na 4:0 povidio je Mostovoj na samom kraju prvog poluvremena.

Posle devet minuta igre u drugom, Promes je uspeo da ublaži tu prednost domaćih, ali kratko je trajala radost Moskovljana, pošto je već u 56. minutu Mostovoj još jednom savladao golmana Maksimenka.

Da sve bude teže po ekipu Spartaka, u 79. minutu je isključen njihov defanzivac, belgijski internacionalac Kaufriz, koji je uz to skrivio i jedanaesterac. Sa bele tačke precizan je bio Dzjuba, a konačnih 7:1 postavio je Erokin u 88. minutu.

Zenit posle 12 kola ima 26 bodova na vrhu tabele, tri više od Dinama i CSKA, a Spartak je ostao na sedmom mestu sa 17 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke