Sud ponovo o kazni Juventusa, dva scenarija u igri!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 10.05.2023.
20:35
Izvor: Sportske.net

uventus je trenutno drugi na tabeli, poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Italijansko sportsko pravosuđe preispitaće 22. maja kaznu oduzimanja 15 bodova fudbalskom klubu Juventus zbog navodne računovodstvene prevare.

Apelacioni sud je u januaru oduzeo Juventusu 15 bodova pošto je klub proglašen  krivim za sticanje kapitalne dobiti na nezakonit način prilikom transfera igrača i "sređivanje knjiga", ali je posle žalbe ta kazna suspendovana 20. aprila i "crno-belima" je vraćeno 15 bodova.

To pitanje je vraćeno Saveznom apelacionom sudu na novu procenu, pošto se traže pojašnjenja i izmene na osnovu novih dokaza i očekuje se smanjenje kazne.

Kako su preneli italijanski mediji, kazna oduzimanja bodova je izvesna i najverovatnije će iznositi devet bodova, što je cifra koju je prvobitno tražio Savez.

Sada je glavno pitanje da li će se kazna primeniti na ovu sezonu ili će se odložiti za sledeću 2023/2024.

Juventus će znati odluku 22. maja, pre utakmice sa Empolijem, odnosno dva kola pre kraja prvenstva u kome se "crno-beli" bore za plasman u Ligu šampiona.

Juventus je trenutno drugi na tabeli, poziciji koja vodi u Ligu šampiona. Torinska ekipa može u to takmičenje i ako ove sezone osvoji Ligu Evropa, a trenutno je u polufinalu i čeka je dvomeč protiv Sevilje.

Zbog finansijskih nepravilnosti podnete su optužbe protiv većine bivših čelnika Juventusa, uključujući i predsednika Andreu Anjelija, koji su podneli ostavke. Građansko suđenje je odloženo do 26. oktobra, pošto drugi sud mora da odluči gde će se ono održati.

To je suđenje odvojeno od sistema sportskog pravosuđa i oduzimanja bodova.

Žalba je delimično prihvaćena da se suđenje premesti iz Torina u Milano ili Rim.

Sudija preliminarnog ročišta odlučio je da o teritorijalnoj nadležnosti suđenja mora odlučiti Vrhovni sud Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke