Svaka čast, Unaj Emeri kupuje klub koji je osvojio četiri kupa Španije! Razlog je fascinantan!

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.01.2021.
12:22
Izvor: Sportske.net

Sjajna priča stiže iz Španje...

Epa/Will Oliver
Epa/Will Oliver

Povezane vesti

Unaj Emeri posle otkaza u Arsenalu radi dobro u Viljarealu, ponovo je izgradio ime, ima trofeje iza sebe, ali vratio se u domovinu, praktično "Žuta podmornica" je prilika da se ponovo dočepa velikog kluba.

U međuvremenu, Emeri planira da postane vlasnik trećeligaša, Real Uniona.

Ovo nije bio mali klub pre rata u Španiji, osvojili su četiri kupa, baskijski klub je proveo četiri godine u eliti, stabilan su trećeligaš, mada su najveći broj godina proveli u četvrtom rangu, odnosno Terceri, u poslednjih pola veka.

Emeri za sada pregovara sa Rikardom Garsijom, većinskim vlasnikom, još nisu blizu dogovora, ali trener Viljareala je veoma raspoložen da postane vlasnik kluba za koji je njegov deda branio dvadesetak godina.

Ceo projekat je u stvari, osim romantične crte pokušaj da se stvori praktično centar za okupljanje mladih u regionu Bidasoe, da se oformi akademija koja bi okupljala talente iz regije, a u čitavu stvar je uključen i grad Irun.
Emerijev otac je takođe bio fudbaler i igrao u nižim ligama, dok je deda za Union branio u Primeri. I njegov ujak Roman je igrao kao vezista...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke