Svemoćni Liverpul zgromio Barsu za novo finale!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 07.05.2019.
22:55
Izvor: Sportske.net

Barsa potučena, Liverpul zasluženo u finalu Lige šampiona!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Liverpul je u finalu Lige šampiona pošto je danas nadoknadio 0:3 iz Barselone i savladao tim Ernestea Valverdea sa 4:0 nakon izuzetne igre u drugom poluvremenu.

Počelo je po Klopovom ukusu. Već u sedmom minutu su stigli do 1:0, videli smo grešku odbrambenih igrača Barselone, Mane je krenuo ka golu, dodao do Hendersona koji je šutirao, Ter Štegen je odbio loptu pravo na nogu Origiju koji postiže peti gol u sezoni za 1:0.

Liverpul i Barsa su do kraja poluvremena igrali uglavnom na sredini terena, vodila se velika borba, videli smo dve šanse za Barselonu kada je Alison prvo odlično zaustavio Kutinja, a pred kraj poluvremena je odlično zaustavio šut Albe koji je odlično utrčao što je video fantastični Lionel Mesi.

Šaćiri je odigrao katastrofalno prvo poluvreme, bio je krivac šansu Barse, pritom nije ništa napravio u napadu. Sa druge strane, izdvajamo Vidala koji je odigrao fantastično zatvorivši sve napade preko sredine terena.

Posebno je u centru pažnje Luis Suarez koji dobija zvižduke sa tribina nakon svakog kontakta sa loptom, ali i aplauze i zvuke oduševljenja kada pogreši. Repertoar pesama i skandiranja navijača Liverpula je bio prilično velik kada se radi o Luisu Suarezu koji je često bio na zemlji tokom ovog duela.

Nastavak donosi totalnu dominaciju Liverpula. Vajnaldum je morao na teren umesto Robertsona koji se povredio u prvom poluvremenu i za kratko vreme je postao najvredniji igrač utakmice. U 54. minutu koristi centaršut sa desne strane Aleksander-Arnolda i pogađa za 2:0 i totalnu dramu, a onda je samo dva minuta kasnije nastao delirijum na "Enfildu".

Luis Suarez

Šaćiri se iskupio za sve loše u prvom poluvremenu fantastičnim centaršutem, leteći Holanđanin je bio na pravom mestu, pogodio ponovo za 3:0!

Oba njegova gola možete pogledati OVDE.

Ne zaboravimo da bi Barsa jednim golom rešila pitanje pobednika možda čak i u ovoj situaciji, pri rezultatu 3:0 za Liverpul. Upravo se izrodila jedna šansa za Mesija kojem je jedan od junaka današnjeg meča Alison odbranio udarac.

Nakon desetak minuta mirnoće na terenu, spremala se bura. Bio je korner za Liverpul, u 80. minutu Trent Aleksander-Arnold je bio taj koji je trebalo da ga izvede, pa je odustao od toga. Tako smo makar svi mi mislili. Gluma je urodila plodom, kao munja se vratio da izvede korner, igrači Barse nemi, Origi na pravom mestu vara Ter Štegena za 4:0! Magija!

Bio je to rezultat koji je odveo Liverpul u veliko finale!

Inače, klub sa "Enfilda" je prvi koji je uspeo da nadoknadi tri gola minusa iz prve utakmice polufinala Lige šampiona, a Barsa je drugu godinu zaredom uspela da ispusti ovu prednost, setimo se Rome prošle godine.

Drugi finalista biće poznat sutra nakon meča Ajaksa i Totenhema, prvi duel je završen rezultatom 1:0 u korist tima iz Amsterdama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak