Svi pričaju o Barsi, a Realova užasna transfer politika? Evo ga podsetnik!

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.02.2021.
10:54
Izvor: Sportske.net

Real Madrid definitivno čeka revolucija na leto.

EPA-EFE/Juanjo Guillen
EPA-EFE/Juanjo Guillen

Povezane vesti

Barselona je obeležila 2020. godinu, prvu u deceniji u kojoj nije osvojila nijedan trofej i na taj način učinila Real Madridu medveđu uslugu.

Madriđani su u 2020. godini osvojili Superkup Španije i La Ligu, iako su bili daleko ispod svog nivoa, jednostavno, bili su manje loši od Barselone. 

Ova sezona to najbolje pokazuje - Real je i dalje jednako loš, Atletiko je daleko bolji, a i Barsa je konačno prebrodila sve muke, ujedinila se i tim deluje konačno kompaktno.

Barsa i Real imaju isti broj bodova, u Madridu su besni, jer ne mogu da veruju da tranzicionu godinu Katalonaca, bez uprave i uz sve probleme, Zidanov tim nije iskoristio da osvoji novu titulu. 

Naprotiv, Real je još lošiji, za 10 dana izgubili su tri trofeja - ispali su iz Superkupa Španije od Atletik Bilbaa, posle pet dana ih je izbacio trećeligaš Alkojano iz Kupa kralja, a onda je Levante pobedom u sred Madrida, pogurao Atletiko na  +10. 

Naravno, dan nakon što je zatvoren zimski prelazni rok, a Real letos vratio samo Martina Odegarda kao jedino letnje pojačanje, postavlja se pitanje - koliko je očajna transfer politika Madriđana od kako je otišao Kristijano Ronaldo?

Do sledećeg transfera Madriđana proći će tačno dve godine od prethodnog, pošto Real nije doveo nikog još od juna 2019. kada je Ferlan Mendi zaokružio prelazni rok od 300 miliona evra uz Edena Azara, Luku Jovića, Edera Militaa i Rodriga. Da li je iko od njih opravdao očekivanja?

Jović je morao na pozajmicu posle samo dva data gola za godinu i po dana, Azar je bio  povređen sedam puta, prečesto je na meti kritičara, a šta tek reći za Militaa koji je plaćen 50 miliona i nije pokazao da može da bude čak ni četvrti štoper  Madriđana, a kamoli zamena za Ramosa i Varana? Da li je Mendi i u svojoj najboljoj verziji pokazao da je dugoročna zamena za Marsela  iz najboljih dana?

Real je čvrsto verovao da će Martin Odegard biti veliko pojačanje, da bi na kraju otišao na novu pozajmicu u Arsenal. Jović je otišao u Ajntraht, Take Kubo prebačen iz Viljareala u Hetafe i to su svi Realovi poslovi ove zime.

Ostali su nezadovoljni Isko i Marselo, Benzema nema zamenu, baš kao ni Karvahal, dok Lukas Vaskez i Serhio Ramos neće produžiti ugovore i odlaze slobodni na kraju sezone. 

Ipak, španski mediji će i dalje više pisati o očajnom stanju u Barseloni, što je još jedan dokaz koliko je Florentino Perez moćan, koliko drži sve konce u svojim rukama i koliko su mediji priklonjeniji "kraljevskom" klubu. Ovo sada je najbolji trenutak za to, jer i Real i Barsa imaju isti broj bodova, a sami procenite ko će do kraja imati bolju sezonu i koliko će se više pisati o Kataloncima nego o Madriđanima.

Ovo je podsetnik za to, unazad za ovu sezonu i unapred, do kraja 2020/21.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 02.02.2021
22:16

I sami ste pisali toliko neistine o Barci a sad sve prebacujete sve na spanske medije! Ili ste mozda sve neistine o barci prepisivali iz spanskih medija?