Tako se kalio Ronaldo, poručili mu da ide u "cirkus" - Holanđanin znao šta radi?

Autor: Stefan Matić
petak 29.01.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Legendarni špic dopreo do, tada tinejdžera, mada pitanje da li mu je to i bila namera.

Juventus Twitter
Juventus Twitter

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo će definitivno ostati upamćen kao jedan od najboljih u najbitnijoj sporednoj stvari na svetu. 

Portugalac sa pune 35 godine i dalje ruši rekorde, kako deluje ne planira da stane sa tim. Portugalac ima ugovor sa Juventusom do juna 2022. godine. Ne bi nas čudilo da i posle toga nastavi, da li u Torinu ili negde drugde, deluje da Portugalac može do 40-te da beleži odlične partije. 

Jasno, osvajač Zlatnih lopti i pregršt drugih priznanja poseduje ogroman ego, nešto što je lako uočljivo na samom terenu. A Rio Ferdinad je bio na "Old Trafordu" kada je krenulo sa "brušenjem" novopridošlice iz Sportinga. Defanzivac je otkrio više detalja o svađi Portugalca i legendarnog Ruda van Nistelroja.

"Nije se desilo odmah, ali on je bio neverovatno talentovan i želeo je da zabavi publiku. Voleo je da radi trikove. Često su ga lomili i psovali zbog toga, ali sećam se jednog momenta. Mislim da je bio to dobar trenutak, ali on nije tada to nije primio dobro. Rud je bio glavni čovek u Junajtedu tada. Postizao je sve golove za tim. Ronaldo je imao loptu na krilu i počeo je sa trikovima, a Rud je utrčavao u 16 metara. Ronaldo mu nije dodao i Rud je poludeo. Vikao je, 'On treba da bude u cirkusu, ne treba da bude na terenu' i izašao je sa terena tokom treninga"

"Ronaldo je bio veoma uznemiren i ljut, nije shvatio zašto mu tako govori. Imao je 18 ili 19 godina tada. Neki bi posle toga izgubili samopouzdanje. Neki bi nastavili da rade isto, ali Ronaldo je znao da je Rud možda u pravu i onda je krenuo da juri statistiku, golove. Šta će ga učiniti najboljim na svetu? Znali smo da mu kažemo kako nije prava "sedmica", imali smo Besta i Bekama. Mogli ste da vidite kako razmišlja u tom trenutku -'Kako mogu da budem bolji od njih?'.  U smislu mentalnog sklopa ja ne mogu da navedem jačeg, rešenijeg, opsesivnijeg igrača sa kojim sam delio svlačionicu", izjavio je Rio za engleske medije. 

Ronaldo je kasnije oformio neverovatno partnerstvo sa Runijem, Junajted je bio nezaustavljiva sila u Engleskoj. Osvojili su tri titule zaredom, LŠ, kupove.. Da li sa namerom ili ne, ali Van Nistelroj je imao velikog uticaja na Ronalda kakvog danas gledamo. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke