Tako to rade Italijani! Velika pobeda na startu EP!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.06.2016.
22:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Italije pobedili su selekciju Belgije rezultatom 2:0 (1:0) u derbiju prvog kola grupe E na Evropskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

U izuzetno taktički uzbudljivoj utakmici, Italijani su u svom stilu, tvrdom odbranom i odličnom kontrom došli do velika tri boda. Strelac vodećeg gola na meču bio je Đakerini u 32. minutu, da bi konačnih 2:0 postavio Pele u nadoknadi vremena.

Posle prvog kola u grupi E, Italijani vode na tabeli sa tri boda, Šveđani i Irci imaju po bod, a Belgijanci su bez bodova. U narednom kolu, sastaju se Italija - Švedska i Belgija - Republika Irska.

Iako su izveli po imenima nedovoljno ubedljiv sastav, Italijani su odigrali odlično prvo poluvreme, imali nekoliko dobrih prilika, a mrežu je zatresao Đakerini.

U 32. minutu Leonardo Bonući je uputio milimetarski preciznu dugu loptu sa svoje polovine, prebacio je čitavu odbranu Belgije, Aldervild je ostao kratak, a Đakerini je maestralno prihvatio loptu i pogodio drugi ugao za 1:0.

Gol za vođstvo Italije pogledajte OVDE.
 
Italijani su imali još dve dobre prilike u prvih 45 minuta, Kandreva je odlično šutirao sa distance, ali je Kurtoa odbio loptu u korner.

Gracijano Pele je imao odličnu priliku da poveća prednost Italije, ostao je sam na pet metara, ali je glavom šutirao tik pored stative.

Belgijanci su imali jedan opasan šut u okvir gola i to preko Rađe Naingolana, ali je dobro postavljeni Điđi Bufon zaustavio njegov udarac.

Drugo poluvreme počelo je daleko uzbudljivije i posle šest minuta na obe strane su viđene dve kolosalne šanse.

U 51. minutu, nakon školske kontre iz tri poteze, De Brujne je povezao Lukakua koji je izašao sam na Bufona, ali je napadač šutirao za malo preko prečke.

Samo miinut kasnije, na drugoj strani, Pele je nadvisio sve u petercu, odlično trznuo glavom, ali se istakao i Tibo Kurtoa.

Italijani su u svom stilu, iskusno spustili ritam, umrtvili igru i Belgijanci su jedva dolazili do opasne zone. Vilmots je pokušao izmenama, Mertens , Origi i Karasko su zamenili Naingolana, Lukakua i Karaska, ali ni to nije mnogo pomoglo Belgijancima.

Antonio Konte je u 58. minutu zacementirao odbranu uvođenjem De Šilja umesto slabog Darmijana, a potom je 15 minuta pre kraja Imobile ušao umesto Edera.

Italijani su taktičkim faulovima zaustavili sve opasne kontre i možda dobili najpametnije žute kartone, a javne opomene dobili su Kjelini, Eder i Bonući.

Origi je bio najopasniji igrač u finišu utakmice, prvo je šutirao glavom preko gola, a potom je imao neuspeli pokušaj makazica sa pet metara.

Italijani su u 84. minutu imali veliku šansu da reše sve dileme oko pobednika, Imobile je povukao kontru, nosio loptu skoro 50 metara, a potom snažno šutirao u prvi ugao, ali je Kurtoa fenomenalno intervenisao.

U poslednjem minutu, Belgija je imala još jednu odličnu šansu, De Brujne je ubacio loptu, Origi je samo krznuo glavom, prihvatio je Felaini u petercu, ali se iskrao Pele i otklonio opasnost.

U nadoknadi vremena, Italijani su došli do drugog gola. Posle školske kontre, Kandreva je nesebično proigrao Pelea, a ovaj poluvolejom pogodio za 2:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

125 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Tuesday, 14.06.2016
13:42

Italija me iznenadila kao i Belgija(kako lose igraju).

avatar
M.U.F.C. TILL I DIE
Tuesday, 14.06.2016
11:35

Uz Engleze moji favoriti, uvek sam ih voleo jos pogotovu sad kad su ih otpisali da su losi a oni 2 gola daju Belgiji

avatar
Filip Petrusic
Tuesday, 14.06.2016
11:29

Procice Belgijanci grupu u to ne sumnjam ali ovu utakmicu su podbacili.Sta reci za Lukakua kakvu je sansu promasio nije ni cudo sto iga u Evertonu a ne u nekoj jacoj ekipi.Italijani im odrzali cas fudbala i da su imali samo malo jaci sastav na ovoj utakmici Belgija bi primila vise golova.Popravice se oni siguran sam.

avatar
jv
Tuesday, 14.06.2016
10:56

Doktorski. Konte je objasnio kako se to radi. Veceras su borbenost, mentalitet i taktika pokazali da su nabitnije u fudbalu, i da individualni kvaliteti nisu kljucni u kolektivnom sportu. Italijani su, od reprezentacija koje su do sada igrale, najvise pokazali.

avatar
Steve McManaman
Tuesday, 14.06.2016
10:37

Realno ,ocekivano . Vilmots nije dorastao da vodi jedan prosjecan klub a kamoli iole ozbiljnu reprezentaciju . Hoce da pobjedi vjecno namazane Italijane sa izuzetnim timskim duhom i odlicnim trenerom . Uvijek sam smatrao da je Belgija igracki prosjecna reprezentacija,bez nekog standarda u igri,sada su me definitivno uvjerili u to . Kurtoa i Azar su klasa a ostalo cist prosjek . Centralni bekovi ,katastrofa , slaba komunikacija ,lose citanje igre protivnika . Sta tek reci za Vertongena i Simana, suplje naprijed,suplje pozadi ,definitivno igraci opasni po svoj gol. Na sredini ,Vitsel,Naingolan, Felaini ,De Brujne. Po meni ,4 igraca koja su realno za maksimalno 2 mjesta u ekipi , Totalni destruktivci sa malim izuzetkom De Brujnea,koji niti smrdi, niti mirise ,kao veliki igrac a ne moze povezati 2 utakmice da odigra dobro.Ne volim Murinja ali covjek je totalno u pravu za De Brujnea i Lukakua . Karasko je morao igrati od pocetka ,tehnicki potkovan igrac,zna znanje i sa Azarom bi to bila druga prica .
Jos jednom,Vilmots nije za dalje od Jupiter lige . Promjena selektora i mozda ce nesto i biti od ovih momaka .

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 14.06.2016
21:46

Druze pogledaj statistiku Kevina, covek drzi Belgiju, uz pravog Azara...

avatar
amigo999
Tuesday, 14.06.2016
07:35

Italija i u krizi je velika...zemlja fudbala.

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 14.06.2016
03:17

Ovim putem molim sve one koji su me pljuvali i smejali mi se kad sam rekao da ruku smem da dam da će Italija biti favorit i pored toga što na papiru ne ne izgledaju tako snažno. Pratim fudbal skoro 20 godina, odrastao sam gledajući Seriju A, poznajem Italijane i njihovu fudbalsku filozofiju jer sam veliki an takvog fudbala pa ih pratim i više nego prosečni gledalac-oni jednostavno znaju fudbal, osećaju ga, taktički i mentalno su za pola koplja iznad ostalih, a potvrda toga jeste što najbolji treneri standardno dolaze iz Italije(što smo večeras svi mogli da vidimo), služe se raznoraznim trikovima-dozvoljenim i nedozvoljenim, i za njih postoji samo jedna jedina stvar koja je bitna kad je u pitanju fudbal-dobar rezultat. I ono što je jako bitno, još od malih nogu usađuju im liderski duh- Recimo pogledajte Chiellinija, Barzaglia, Bonnuccia, Buffona, De Rossija, Pelea, Mottu, Parola, Candrevu, sa tim ozbiljnim, odlučnim izrazima lica, sa tom vatrom u očima, sa tim žarom u grudima sa jedne i ove belgijske klince sa druge strane-pa kao da upoređujemo generale koji su prošli sito i rešeto i obične guštere kojima sline iz nosa vire. Možda je moje shvatanje fudbala staromodno-ali džaba ti fizičke predispozicije, talenat, brzina, snaga ako glavu nemaš-ako nemaš mentalitet pobednika i odlučnost lidera sve ti je uzalud. E to recimo Italijani i Nemci recimo imaju već 100 godina i zato su oni tradicionalno velike fudbalske nacije, najveće u Evropi, dok recimo Belgijanci, Englezi i njima slični to nemaju...i pored svih dobrih pojedinaca, siromašni su duhom i nikad neče biti dobar kolektiv. Zato ja obožavam Italijane i izuzetno poštujem Nemce. U očima im se vidi odlučnost, posvećenost i želja. A kad to imaš, nema sile koja će te zaustaviti.

avatar
DEL PIEROO
Tuesday, 14.06.2016
01:52

NIkad ne otpisujte Italijane :)

avatar
Dario Hubner
Tuesday, 14.06.2016
01:15

Bravo Italijani,svaka cast Konte na postavljenoj taktici!Nikad ne otpisujte Azure.

avatar
myspace
Tuesday, 14.06.2016
00:53

Konte doktor. Sve cestitke sjajan mec za sada najbolji!

avatar
GetOverHere
Tuesday, 14.06.2016
00:40

Evo nas koji smo otpisivali Italiju. Jel nas neko trazio?

avatar
Tuesday, 14.06.2016
00:27

Samo da ne bude kao na SP ka dsu dobili Englezi i onda se sapleli o Kostariku i Urugvaj. Mad proslo EP su bili u finalu. Opasna je italija. A Belgija razocarala. Mislio sam da mogu vise. Ali De Bruine je jedan nabedjenko koga svaki krsteni stoper moze da stavi u dzep. Azar nemocan sam. Karasko ulazi sa klupe, pobogu zasto? Konte je doca taktike, kao i ostali Italiajni. Jednostavno zna se ko je gazda. Golovi vrhunski. Konacno jedna dobr autakmica. Dosad su bila losije.

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 14.06.2016
21:53

Taj nabedjenko je imao 30 asistencija, taj nabedjenko vuce vec koliko Belgiju, Azar odsutan vec godinu danaa. Taj nabedjenko je vukao i Wolfsburg, protiv jednog Bajerna, taj nabedjenko je resio najjaci PSG, u oba mecaa, taj nabedjenko je odveo Sitii do polufinala LS. Nestao je kadaa su svi nestali, ono kad ti misljenje traje, od utakmice, do utakmice...

avatar
tony zahirovic1234
Wednesday, 15.06.2016
12:00

Pa ti stvarno, ali stvarno pojma nemas o nicemu, pod broj jedan, sa Kevinom Vukovi su ih dotukli sa 4-1, gde je Kevin upisao 2 gola, i asistenciju, i bio igrac utakmice, pod broj dva, igrali su i u kupu sa Kevinom i njegovom asistencijom, stigli prednost od 1-0, i uzeli su taj trofej. To sto je tebii pozlilo, to ama bas u ovoj prici je nebitno, bitno je da je on vukao Vukove, protiv velikog Bajerna, i da je resio dvomec sa PSG-om, ekipa koja je izbacila PSG, i ekipa koja je pobedila mocnu Sevilju, i niti maloo ugodni Gladbah, ona ne moze biti raspad, ali kad je tebii jedan Aguero upitan, jedan KDB nabedjenko, to govori o tebi zaista, MNOGO. Englezi su nekada dominirali, i nekada su bili moc i sila, i sada je to najbolja liga, i ta liga samoo tebi moze biti raspad, ovim dolee komentarom si dokazao, da komentarises nesto sto ne znas, tacka kraj, zavrsena prica...

avatar
Wednesday, 15.06.2016
00:04

Ne traje od utakmice do utakmice. Smiri strasti malo. Siti je raspali tim uvek bio i uvek bice taj dvomec sa PSG-om mi je pozlilo nakon 10 minuta do uzasa koji se gledao. Kako je to Kevin vukao Volsburg protiv Bajerna kad ih ej u obe utakmice sa njim Bajern dobio? A ni titulu nisu uzeli. Razlika bila nekih 20 poena. Sta ej borio? Za mene je Engleska liga raspala i nece se to prmeniti dugo, a siti pacenicki tim. Zivina lai tako je. Uzivaj u majstorijama protiv cepanica.

avatar
lamps8
Tuesday, 14.06.2016
00:18

svaka im cast odlicno funcionise ova formacija,uigrana je samo de siljo umesto darmijana

avatar
dock
Tuesday, 14.06.2016
00:16

Nemaju veze s mozgom ovi Belgijanci. Pogotovo ovaj Lukaku. Bolje da mu dali ime GLupaku. Da su Talijani imali samo malo bolja krila, rasturili bi ih sa 5 razlike. Steta sto onaj Kandreva, sem zadnjeg centarsuta, nije imao ni jednu loptu upucenu u 16, decko je uzasan u odlukama i tehnici. Dobro je probijao ali sve ostalo lose. Taktika Kontea odlicno. Vilmots, jako slabo. Verovatno je to tako kad ti 80% tima cine azilanti (nisam rasista, tek da kazem). Bravo 'Talijani!

avatar
Gangula
Tuesday, 14.06.2016
00:05

Ovo je bio cas taktike... Idemo Italija.

avatar
No ®ules
Tuesday, 14.06.2016
00:01

Belgija odigrala ispod svog nivoa ali sam siguran da ce proci grupu. Lukaku je odlican napadac i ne treba ga toliko kritikovati. Italijanima ce siguran sam trebati Insinje (ocekivao sam ga na terenu) Na kraju, Konte je doktor svog zanata.

avatar
JUVENTIN
Monday, 13.06.2016
23:59

Italija na krilima juventusa,da nema velike cetvorke nazad bila bi druga prica

avatar
VicenteCalderon
Tuesday, 14.06.2016
09:38

videlo se kad su se izvodile himne koliko je italijanima stalo! a cini mi se da je djidji bas resen da podigne pehar ove godine :D

avatar
Brat Rodrigoo
Monday, 13.06.2016
23:46

Rutina Italije. Momci iz ''propale'' Serije A ocitali bukvicu belgijskim ''superstarovima''. To tako ide kad otpisujes Italijane.

avatar
Brat Konte
Monday, 13.06.2016
23:43

Žabari, stari znalci.

avatar
lakipfc
Monday, 13.06.2016
23:42

Radim u kladionici, nisam mogao da verujem koliko su ljudi forsirali na Belgiju, ja sam bas kontruu opalio...da sam imao stek, stornirap bih tikete

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 14.06.2016
01:10

Ja nisam stigao nista da igram ali sam razlisljao da odigram na Belgiju... Posle ovoga ni ja necu tako lako otpisivati zabare...

avatar
lakipfc
Thursday, 16.06.2016
19:20

bilo kako bilo,nisam ni ja bio ubedjen,al ne bih se protiv njih kladio na neku Belgiju...

avatar
Barca4ever
Monday, 13.06.2016
23:41

Karasko mora da igra umesto De Brujnea ili Azara.Jednostavno korisniji je od njih.Takodje Oridji bi trebao pre Lukakua.Okretniji je i brzi od njega dok onaj samo cega na tacnu loptu.

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 14.06.2016
01:12

To za Oridjia ti deluje tako zato sto Lukaku nije mogao da mrdne pored trojke iz Juventusa koja je fenomenalno uigrana plus Bufon na golu. Bice Lukaku mnogo bolji na ostalim utakmicama gde nema 3 jaka i skocna stopera , mada i Oridji se nije lose pokazao svakako bi mogao da dobije sansu .

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 14.06.2016
01:12

To za Oridjia ti deluje tako zato sto Lukaku nije mogao da mrdne pored trojke iz Juventusa koja je fenomenalno uigrana plus Bufon na golu. Bice Lukaku mnogo bolji na ostalim utakmicama gde nema 3 jaka i skocna stopera , mada i Oridji se nije lose pokazao svakako bi mogao da dobije sansu .

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 13.06.2016
23:37

Uvek se oklizne, onaj ko potceni Italiju, imaju taj karakter. Belgija ocajna, Kevin medju najgorim, i ocekivano moram priznati, Kevin je svaku utakmicu imao, ili gol ili asistenciju. Belgija takodjer slaba u odbrani, nedostaje king kong, to se vidii, razumljivo sto je Kdb losee igrao, ali mi nikako nije razumljivo, kako nekoo moze generalno De Brujneov kvalitet da osporava, posle 100 sjajnih utakmica, i kad se doda to da on ima bas sve sto je potrebno jednom igracu svetske klase. Belgija ne sme da si priusti takav luksuz, da ne prodje dalje, s Kevinom, Azarom, Karaskom, Kurtoisom, Naingolanom...

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 14.06.2016
03:26

On nije igrač svetske klase, jer igrači svetse klase igraju dobra na velikim utakmicama. Šta mu vredi 100 dobrih utakmica, kad je u 2 najbitnije-protiv Reala u LŠ i protiv Italije na EP bio nevidljiv? DObar je igrač, ali niti je svetska klasa niti vredi 80-90 miliona.

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 14.06.2016
12:52

Nemaa ga na velikim utakmicama, daleko od istine, ili si zaboravio, ili nisi pratio Kevinove golove protiv Bajerna, Dortmunda, Sevilje, Arsenala, i resen dvomec protiv PSG-a. Protiv Reala nije biloo uopste ekipe, i pre pre, pre glupo, je kriviti Kevina, zatoo sto nikoo nije bio na nivou, eh ako nije velik mec protiv Bajerna, i cetvrtfinale resiti protiv Pariza, onda ne znam. On je takav igrac, ove sezone se desavalo, da bude najgori npr, protiv Evertona, onda dodje PSG, i uvalja im 2 komada, Kunaa nigde nije biloo protiv Reala, i ispade kao da je jedan od najboljih igraca sveta, vec godinama, nije klasa, to mogu da kazu samo oni koji imaju mozak, od utakmice, do utakmice. Kdb ima brutalnu statistiku, a statistika nam pokazuje, da je davao golove i na velikim utakmicama, 2 Parizu, 1 Arsenalu, 1 Sevilji, 1 Totenhemu, necu da nabrajam partije, protiv Bajerna i Borusije, recii da on nije igrac svetske klase, je glupost, 100% je tako, bez dileme, sta onda reci za Azara, gde je taj decko, igra li uopste, i opet sam svestan Azarove klase. Volim finu i realnu diskusiju, a ako je realno da Kdb nije klasa, onda je i realno da je i moree zeleno...

avatar
One and only
Monday, 13.06.2016
23:29

Ovo je najbolji sastav u istoriji Belgije, i sastav koji apsolutno ima potencijal za velika dela, a ostace uskracen za ista, zahvaljujuci KATASTROFALNOM Vilmocu. Na stranu sto ih ocigledno nije psiholoski pripremio, ali, je l' moguce da pored toliko kvalitetnih ofanzivnih igraca, on iza Lukakua konstantno stavlja Felainija?! Da bar ima super ofanzivne bekove (sa dobrim centarsutem), pa i da bude nekog smisla. Ovako, Azar i De Brujne zajedno ne upute deset centarsuteva, a nesretni Vertonger i S(C)iman jedva 3 puta predjose pola. I kako onda iskoristiti Felainija? Karasko na krilo, De Brujne na 10ku. Mertens na 10ku, De Brujne na krilo. Cak i Origija, ili Basuaija da stavi na krilo bolja opcija od raspalog Felainija. A tek izmene.. Konacno nakon izlaska Niagolana povuce Felainija, a onda izbaci Lukakua, i izgubi svaku nadmoc u vazduhu. Da je Lukaku ostao, vrlo verovatno bi iskoristio jednu od dve Origijeve prilike. A sta reci za Italijane... Zapusili usta svima! Djakerini me jaako pozitivno iznenadio, Pele izdominirao, i bas mi je drago zbog gola, apsolutno ga je zasluzio. Kandreva potvrdio klasu, Juveovu odbranu ne vredi komentarisati. Darmian ce tesko ponovo poceti utakmicu, Edera bi vrlo lako mogao da zameni El Saravi u sledecoj (ne vidim Imobilea kao startera iz prostog razloga sto tehnicki nije dovoljno jak, a jedno je uci (i pokidati) protiv protivnika koji u datom trenutku igra sa jednim stoperom, a nesto sasvim drugo, igrati od starta protiv (verovatno) jako defanzivnog rivala.

avatar
Stefan Psihijatrija!
Monday, 13.06.2016
23:22

Bravo majstori! Dace bog pa da sutra i Portugal dobije :)

avatar
AtleticoDeMadrid
Monday, 13.06.2016
23:20

Belgija izgubila iskljucivo zbog trenera, covek ne menja De Brujnea i Lukakua koji ne znaju de se nalaze, Witsel i Felaini takodje, covek ne stavlja Karaska koji je imao najbolju sezonu od svih njih i koji je u najboljoj formi, cim je usao pokazao je klasu, Oridji one 2 sanse glavom jednu je morao da pretvori u gol, odbrana uzas, da nije Kurtoe macke moglo je biti ubedljivije od strane Italijana, ali opet kazem trener je kriv!

avatar
Nikola M.
Monday, 13.06.2016
23:20

Ova pobeda Italije je najviše zaslugom Kontea i tu nema nikakve dileme. Čovek je morao da spremi ekipu protiv jačih individualaca i to je uradio majstorski. Postavio je pravu taktiku i pametno došao do rezultata sa svojim izabranicima. Imali su Belgijanci svojih šansi, ali su previše komplikovali i bivali traljavi u završnici, dok su Italijani jednostavno rešavali svoje akcije. Do sada što sam video na ovom prvenstvu, Konteov pečat na svoju selekciju je najviše vidljiv. Čovek zna znanje. Izvlači od svojih igrača maksimum. Belgija je jedna skupina dobrih individualaca, mada su slab kolektiv. Italija je individualno inferiornija od njih, ali su kvalitetan tim i bolji kolektiv. Opet, to je zasluga selektora i još jedan + za Kontea. Lukaku izrazito loš, očajan prijem lopte, katastrofalno snalaženje u kaznenom prostoru, i kad je lopta bila u njegovom posedu, nije znao šta da uradi sa njom itd. Mislim da bi opasniji bili sa Oriđijem u napadu, jer je dečko pokretljiviji, brži, spretniji sa loptom od njega i meni deluje da bi bio kompatibilniji u napadačkom delu sa Azarom i De Brujneom. Kod Italijana Darmijan najlošiji. Rastrojen, nesiguran, gubio lopte i pravu stvar je napravio Konte što ga je izveo iz igre. Šteta što su Markizio i Verati povređeni i što nemaju barem jednog napadača svetske klase. Bilo kako bilo, jaki su kao tim i taktički su na visokom nivou, tako da ne verujem da će bilo kojoj reprezentaciji biti lako protiv njih. Italija je pobrala moje simpatije i mislim da ću za njih navijati dalje. Svaka čast Konte!

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 14.06.2016
06:45

Prosto se cudu ne mogu nacuditi, sta citam sve. Ovde pamcenje traje od utakmice, do utakmice, Kun prosek, Runi prosek, sad i KDB prosek, pitam se sta je sledece...

avatar
mak_juventino
Monday, 13.06.2016
23:19

Ali Conte ne zna sta radi , igraju mu NEKI Eder i Pele u napadu , igra mu Giac u vezi , igra zastarenu 3-5-2 formaciju , bla bla bla .... Conte za SVE trenere na EP je PROFESOR DOKTRO , osim , naravno , del Boske !!! FORZA AZURI ! FORZA ITALIA ! FORZA CONTE

avatar
Amar Zornic
Monday, 13.06.2016
23:19

Sjajna predstava , Kandreva dominira

avatar
INTERnacionalist
Monday, 13.06.2016
23:17

..onaj Lukaku moze igrat samo u Engleskoj dje se citava igra svodi na bunarenje u 16-es,u Seriji A bi dao 10 golova…za 3 sezone! Bravo sa italijane,Belgija zavrsava zadnja u grupi!

avatar
(anti)talentovan lik
Tuesday, 14.06.2016
11:36

Premijer liga kilometrima ispred Serije A, samo pogledaj menadzere i igrace za sledecu sezonu (prelazni rok jos nije ni poceo).

avatar
tony zahirovic1234
Wednesday, 15.06.2016
12:03

PL je najbolja liga na svijetu, Spanci najdominatniji, i jesu trenutno najkvalitetniji, Barsa Real, na too mislim. Ali jedna je PL, i zivela nam 10000 godina... :D :D

avatar
(anti)talentovan lik
Tuesday, 14.06.2016
21:40

Zato Italijana osim Juventusa nema ni na mapi u LS i LE? I nigdje nisam pomenuo marketing na koji se uporno baziras.

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 14.06.2016
15:33

..mozda,finansijski,medijski al fudbalski i dalje daleko iza Kalca! Mene ne Interesuje koliko Mancester prodaje dresova u Aziju i koliko koji tim dobija od tv prava il sponzora,ja fudbal gledam iskljucivo zbog fudbala a shvatanje poente fudbala,taktike, je na daleko visem nivou u Italiji u odnosu na ostatak evrope!

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Monday, 13.06.2016
23:16

Najbolji mec do sada.... Zabari, nikad losiji, nikad pogcenjeni ali jednostsvno ekipa koja uvek zna da igra turnire

avatar
Marko Mladenović
Monday, 13.06.2016
23:14

Je l ovo bila ona Belgija o kojoj sam slusao samo reci hvale, kako su majstori na terenu, sjajan tim itd... Lukaku 80 miliona? :O De brujne ili kako vec i Hazard samo sto se nisu pobili na terenu za loptu :O Jos jedna ''naduvana'' ekipa, mislim da joj se smesi prevremeni povratak kuci :)

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 13.06.2016
23:13

Italijani bajo moj :D

avatar
Monday, 13.06.2016
23:13

Forza Azuri!!! Najjaci su oni sto su prognozirali pobedu Belgije:-D

avatar
juve mojsa
Monday, 13.06.2016
23:10

tako to radi Juvitalija :DD ajmoo Azzuriii

avatar
The KING(guapo)
Monday, 13.06.2016
23:09

Kad sam ja jos rekao da je Lukaku dilber klasican od fudbalera,iz prve mi mnogi nisu verovali,a Don Antonio takticki je prejak,uzimamo PL 99%

avatar
Roči Salamanka
Tuesday, 14.06.2016
00:15

Znaci ako uspe ovaj sistem u Celsiju, onda ce biti brutalno.Italijani kidaju,bore se,jedu loptu.Odusevljen sam!

avatar
(anti)talentovan lik
Tuesday, 14.06.2016
11:34

Konteu je mozda i najveci izazov da napravi ovakvu volju i borbenost u Celsiju gdje je vecina igraca prosle sezone imala zalaganje i borbenost na nivou prosjecne babe...

avatar
SO1
Monday, 13.06.2016
23:07

Pitao bi Kinga i kompaniju CFC (koji su dežurni na vijestima Uniteda i Specijal One) kakav stil fudbala igra Conte?

avatar
The KING(guapo)
Tuesday, 14.06.2016
00:46

Ovo sto Kote forsira,to je za Murinja atomska fizika,takticki miljama ispred Murinja.

avatar
MarkoJuve
Monday, 13.06.2016
23:07

Kada ce onaj glupi spiker na BHT1 shvatiti da je Leo asistirao, a ne De Rosi.. Forza

avatar
Marko Mladenović
Tuesday, 14.06.2016
00:01

Kada se napije :D

avatar
ANDY_COLE#18
Monday, 13.06.2016
23:06

Reko ja :DnKo ih potcijeni izgubiće..nBufon,Kjelini,Bonući,Barzalji igraju u Juveu dovoljno dugo da znaju vezanih očiju gdje se ko nalazi,blago rečeno znaju kako koji diše.nDodamo tu još pit bula De Rosija koji čuva tu liniju i imamo ekipu sposobnu za titulu.nNa kraju,napad daje golove odbrana osvaja titule :D

avatar
Vekson
Monday, 13.06.2016
23:06

Gol, katanaćo, gol. Nikad ne treba otpisivati Italijane, nikad!

avatar
НС
Monday, 13.06.2016
23:04

Зашто није играо Инсиње, најбољи је италијански нападач? Онај Едер не може да потрефи лопту... Одбрана италијанска је смрт за нападаче, а и жабарски стил игре генерално. Гаћерини је тата.

avatar
Marko Mladenović
Tuesday, 14.06.2016
00:02

Pa nije ni bio potreban, odmarao covek :D

avatar
juventino
Tuesday, 14.06.2016
00:06

Zato sto insinje ima odgovornosti u odbrani koliko i baloteli..

avatar
Adnan
Monday, 13.06.2016
23:04

Oriđi igrac manje,al mozda sam ja pristrasan pa nek drugi sude.

avatar
paok
Monday, 13.06.2016
23:04

A pre utakmice svi pljuvali Talijanee. Kao razbice ih Belgija. Azar i drustvo nemaju pojma u odnosu na Talijane, ne trce ne vracaju se nazad. Drago mi je sto su pukli.

avatar
PovratakraljaXXXVIII
Monday, 13.06.2016
23:03

Taktička obučenost za sprečavanje kontri kod Italijana je bila skoro pa savršena uz to su u napadu bili skoro pa brutalni. Na drugoj strani Mertens nije imao osećaj da se oslobodi lopte pre nego što bude fauliran, uz promašaje Lukakua i Oriđija ključna stvar poraza Belgijanaca. I ne mogu da verujem da Karaska nema u prvoj postavi. Vilmots=Hodžson.

avatar
No ®ules
Monday, 13.06.2016
23:03

Žabarska posla, forzza Italia.. :)))

avatar
kizito
Monday, 13.06.2016
23:03

Belgija dosadna i nekonkretna,za mene veliko razocarenje.Deluje mi kao da su odnosi u ekipi poremeceni.

avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 13.06.2016
23:02

Konte taktički ubio Vilmotsa. Belgija neće biti dobar tim dok ne dovedu nekog pristojnog trenera. Što se tiče igrača Bonući i Kandreva razvalili. De Brujne i Lukaku mnogo ispod svog nivoa, jedino je Azar bio kolko tolko dobar što se tiče Belgijanaca al džabe kad nemaju igru

avatar
Gorčilo
Monday, 13.06.2016
23:01

Italijani doktori taktike i odbrane. Ne bih se iznenadio da doguraju do finala. Koju god ekipu da izaberu oni bi mogli sa svakim da igraju. Belgijanci dokazali da ne igraju imena nego tim. De Brujne daleko najgori na terenu. Sav svoj talenat je sposoban da izrazi protiv Bornmuta, Norica i sl. Čim dođe jača utakmica nema ga na terenu. Nije ga se Murinjo uzalud olako odrekao u Čelziju.

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 14.06.2016
21:59

Da bas, bas ga nije biloo protiv Bajerna, PSG-a, Borusije...

avatar
stevan_vasic90
Monday, 13.06.2016
23:00

Hahahah, ono što sam govorio pre EP samo se potvrdilo-pitam se gde su oni klinci koji su mi se smejali i govorili kako Italijani nemaju nikakvu ekipu, kad sam pričao da su i sa ovakvim timom favoriti? To su Italijani, gledam fudbal skoro 20 godina i samo ljudi koji su baš deca ili se u fudbal ne razumeju mogu da ih otpisuju. Koji god tim da dovedu, u takmičarskom meču će odigrati tako da mogu svaog da dobiju, prosto su takvi.

avatar
Danijella
Monday, 13.06.2016
23:00

Milo mi sto ih talijanj spustise na zemlju. Da im pokazu ko je tata na velikoj sceni, samo zato sto medije napravise od Belgije bogove i sad su kao u prvih par reprezentacija sveta! Pa i mi smo imali najtalentovaniju reprezentaciju 90 tih pa nam niko nikad ne posveti toliko paznje kao sada Belgijancima sa Flaminijem..De Brujneom itd...Belgijanci tesko ce i grupu da prodju.

avatar
Marko Mladenović
Tuesday, 14.06.2016
00:06

Slazem se sa tobom, osim jedne stvari, Flamini je Francuz :D

avatar
LuisSuarezFB
Monday, 13.06.2016
22:59

Hazard pokazao magiju koju poseduje. Upssss a da li je to magija? Hazard neka se probudi vise inace se nece vratiti na onaj nivo od pre. Previse puta nestaje i ne pravi razliku kada se to ocekuje od njega. Karasko bi napravio vecu razliku da je igrao umesto Hazarda. Dobra utakmica. Lepo je branio Kurtoa i smesan Felaini sa kosom. Lukaku morao ono da pogodi a Italija je sasvim lepo igrala. Bravo za njih

avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 13.06.2016
23:11

Azar je bio jedan od retkih Belgijanaca koji je bio dobar danas, al ne možeš sam protiv odbrane kao što je italijanska. Mene su lično mnogo više razočarali Lukaku, De Brujne i Vertongen

avatar
Monday, 13.06.2016
23:28

Azar nemoze da sam igra onaj De Brujne je slepac ja neznam tko je lud kada da toliko para za njega, isto Lukaku profula Bogaoca, najbolje je odigro od njih Felaini, nemoguce al jeste.

avatar
Realan Delija
Monday, 13.06.2016
22:59

Doktorski, Bravo italia!!!

avatar
Ole Gunar Solšer
Monday, 13.06.2016
22:59

Belgija imala sanse i posed, ali zasluzena pobeda Italije. Bio je dobar mec vise sam ocekivao od Belgije. Imobile me pozitivno iznenadio, Kandreva i Pele sjajni u napadu. Cela odbrana Italije naravno vrhunska. Azar je imao neke dobre prodore i pokusaje, De brujne i Fela slabo. Lukaku i Origi su mogli da iskoriste neke prilike. Kako je ispala odbrana Belgije kod prvog gola, zaista amaterski.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 13.06.2016
22:58

12 km više pretrčali Italijani, to je igrač više! Znao sad da će Azuri da dobiju, onaj ko njih potceni nek batali fudbal jer pojma nema o istom... Imobile za par minuta pokazao više nego što će Eder za celu karijeru!

avatar
M. Skrtel
Monday, 13.06.2016
22:58

Kako mi je drago zbog njih! Moji favoriti na EP. Kandreva me je odusevio!nMoj utisak da sunDe Brujne,Felaini,Lukaku pogubljeni, a Origi premlad za takmičenje tog kalibra..

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 13.06.2016
23:14

A ne moze ni Kevin uvek, pruziti dobru partiju, biloo je i njegovih par dobrih ubacaja, npr onaj Lukaku sta nije iskoristio...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 13.06.2016
22:57

Belgijaneri, dje vam Azar?

avatar
Rise up
Monday, 13.06.2016
22:57

Ljudi su potcenili italijane,oni su odigrali takticki perfektan mec. Citam ovih dana belgijanci minimum polufinale ili finale ,oni ce proci grupu i to je to,imaju dobre igrace ali to nije dovoljno.

avatar
Ajde?
Monday, 13.06.2016
22:57

Što kaže ona stara: Dobar napad postiže golove, dobre odbrane osvajaju trofeje. Inače navijam za Belgiju na ovom prvenstvu.

avatar
Toti 10
Monday, 13.06.2016
22:57

Konacno da odgledam jednu pravu, zanimljivu utakmicu na EP. Pre pocetka prvenstva sam pricao da ce Belgija tesko protiv Italije izaci na kraju i tako je i bilo. Mnogi su mi lupali minuse, Italija kakva god da je ima pobednicki mentalitet, a Belgija je samo skup sjajnih pojedinaca.

avatar
Don Andres
Monday, 13.06.2016
22:56

kandreva izdominirao.. italijani u svom stilu, ali potpuno zasluzeno.. belgija dosta losa, karasko i martens unijeli malo zivosti ali protiv italijana to nije dovoljno..

avatar
Lord Bobinhooo!
Monday, 13.06.2016
22:56

I gde su sada oni otpisali Italiju? Jeste da na papiru deluju daleko slabije nego pre 10-ak godina,ali sa njima nikada nema sale posle ove pobede ja ih svrstavam u top3 favorita sa osvajanje,sto se Belgije tice to je skup sjajnih individualaca,ali deluju jako neuigrano i lose kao tim,Pelle izdominirao veceras.

avatar
Ashburton Grove
Monday, 13.06.2016
22:56

Ovaj Lukaku je toliko drvo da je Ziru za njega Pele lično!!! Drago mi je zbog Italijana, svi su ih potcenili...

avatar
Daliborov psihijatar
Monday, 13.06.2016
23:04

Igrao sam da ce Ziru biti najbolji strelac EP,sastavio sam vise tiketa nego obroka sto sam imao ;)

avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 13.06.2016
23:09
avatar
Goran.984
Monday, 13.06.2016
22:56

Kad ih otpisu tada i osvoje prvenstvo! Forza Italija!

avatar
Mulle4_6
Monday, 13.06.2016
22:56

Svaka im čast

avatar
Daliborov psihijatar
Monday, 13.06.2016
22:55

Lagana 2 kvota 3.1,rutinski.Kako da ne navijas za Italijane kada vidis kako uzivaju i kako ih puca adrenalin kada se pusta himna,a na drugoj strani vidis malog ljigavca Azara kapitena i pored njega Kurtoa.Napisao sam na vestima kada je Belgija pobedila 3-2 zadnju prijateljsku da im je cetvrtfinale plafon mozete da proverite.Ne igraju imena fudbal oni veze sa zivotom timski nemaju.Stavio sam prognozu Italijani prvi,Belgija druga,Svedska 3 i Irska 4 mozda sam se tu malo prevario.Kjelini i Bonuci najjaci stoperski tandem na prvenstvu !

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 13.06.2016
23:39

Druže, ovi belgijski manekeni se neće lepo provesti ni protiv Švedjana a naročito ni protiv Iraca! Oni po meni ne prolaze grupu!

avatar
Daliborov psihijatar
Tuesday, 14.06.2016
09:09

AKo Irci odigraju sa onakvom energijom Belgiji se lose pise,Svedjani mi ne ulivaju neku nadu iskreno :)

avatar
Tuesday, 14.06.2016
01:18

Zaboravio si Barzaljija

avatar
PoparaZarko
Monday, 13.06.2016
22:55

Inace, ako niste znali, Italija ima ekipu koja je u rangu prosecne iz PL. Kad sam to procitao, sve mi je bilo jasno. I da, bila je dupla pobeda Italijana, ne Belgijanaca, kao sto su strucnjaci odavde prognozirali..

avatar
CR7
Monday, 13.06.2016
22:55

Ova Italija i Konte su vraski dobri.Konte ce biti odlican trener u Celsiju.

avatar
dRose
Monday, 13.06.2016
22:54

Svaka cast Italijanima bruka kako su dobro odigrali, defanzivno nemam rijeci spomenio sam prije u komentaru na drugoj vijesti da imaju najjacu odbranu ali da nikad nisu bilo losiji, drago mi je sto u me demantovali a potvrdili rijeci da su defanzivno najjaci. STOPERI NA OVOM PRVENSTVU DOMINIRAJU. PIQUE,BOATENG,CHIELLINI,BONUCI i mnogi drugi. Rekao sam danas da su Spanci ostavili na mene najjaci utisak ali posle vecerasnje predstave Italijana to pada u vodu. Ko se nadao ovakvoj igri Italijana Candreva igracina bas kao i Djakerini. Azar najbolji kod Belgijanaca, De bruyne tranja.

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 13.06.2016
23:16

KDB daleko ispod svog nivoa, ali ne moze ni on uvek...

avatar
tony zahirovic1234
Tuesday, 14.06.2016
06:35

Kad je mogao, Hmm, evo pocet cu od vremena dok je igrao za Vukove, imao je tu solidnu ekipicu, i u 3 meca Bajern je demolirao, 2 gola i cinii mi se 1-2 asistencije. Protiiv Borusije isto pokidao, on je bukvalno nosio Wolfsburg, ne bi bez razloga kupio svet. Idemo dalje, najjaci PSG je dosao, najavljivali su cak i da mogu i do LS, i njih je Kevin resio, resio je i Sevilju u prvom mecuu grupne faze, a i sadaa ne takoo davno, zabio je i Arsenalu. Eh sad, ako mecevi protiv, Bajerna, Sevilje, Arsenala, PSG-a, Borusije, nisu velike utakmice, a svi znamo da jesuu, KDB ce ti jednim svojim pravim potezom resiti ako treba i utakmicu, on ti je takav, morala je docii i ova utakmica, narocito kadaa pricamo o Belgiji. Eh sto se ticee Reala, tu je nestala uopste ekipa, pojedince ne treba kriviti, individualnost, ne moze protiv 11 igraca, Kevin je itekako igrac za prave stvari, to je pokazao klubovima sto sam ih goree naveo, ziv bio... :D

avatar
dRose
Monday, 13.06.2016
23:50

A kad je mogo majke ti? Nigde ga nije bilo mi protiv RM u polu-finalu LS, a dva meca je igrao. Igrac za male tekme. Ali nadam se da ce me demantovati bolje za nas gledaoce a i za fudbal uposte :)

avatar
Chella_ynwa
Monday, 13.06.2016
22:54

Znam da ima dobru statistiku i da cu sad da dobijem minuse... ali koliko se meni ovaj De Brujne ne svidja to je strasno. Jedan dobar potez pa tri losa.nBelgija sa ovakvim igracima mora da prodje dalje.

avatar
dRose
Monday, 13.06.2016
23:06

Nisi jedini, tranja od igraca Karasko je trebao umjesto njega od starta al jbg.

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 13.06.2016
23:22

Druze pa svi igraci ovog sveta, su imali i goree dane, ima i Kevin na to pravo, mogao je imati cak i asistenciju, da je onaj znao... I on je covek...

avatar
Nebojša
Monday, 13.06.2016
22:54

Ajmo ljudi, hajde da opet potcenjujmo italijane...hahahaa...forza Italia!

avatar
Nikola_pg
Monday, 13.06.2016
22:54

Kako pametna igra, kakva dominacija. Samo tako da nastave. Idemo dalje.

avatar
Del Piero
Monday, 13.06.2016
22:54

Nikad, ali nikad ne podcenjuj Nemce i Italijane.. neki to nikad da nauce 😃

avatar
Herkules88
Monday, 13.06.2016
22:54

Mnogo pametnije odigrali, selektor Belgije pogresio sto Karasko nije igrao prvu postavu ili bar da je ranije usao, Lukaku slab a De Brujne jos slabiji, problem Belgije je sto nemaju prave bekove

avatar
paok
Monday, 13.06.2016
23:06

Problem je sto ne trce a ne bekovi. Pa ne mogu bekovi da isprate sto se Azar i De Brujne ne vracaju nazad i ne pomazu. Njih dvojica i Lukaku ubedljivo najgori.

avatar
Herkules88
Tuesday, 14.06.2016
00:09

Brzi bekovi bi bolje pokrivali i stizali do nekih lopti pre italijana, ne mogu cetri centralnih bekova da ti cine odbranu narocito ako mislis da das gol, moze da igraju ako cuvas rezultat

avatar
Juventino SS
Monday, 13.06.2016
22:54

Tako je majstori. Prosek starosti startne postave 31 godina, iskustvo kao mator, energija kao klinac. Bravo Konte Juventino stari.

avatar
the NormalOne
Monday, 13.06.2016
23:56
avatar
the NormalOne
Monday, 13.06.2016
22:53

Uigranost do perfekcije..Svaka cast Konte..

avatar
ko.zna.zna
Monday, 13.06.2016
22:53

Svaka čast Italijanima. Po meni su zaslužili pobedu. Ali onaj trk svih igrača zajedno sa bufonom i slavlje kao da su osvojili je neprocenjivo. Zato su pravi pobednici i zato će dogurati daleko.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 13.06.2016
22:53

ovo je bilo neocekivano barem za mene pogotovo nakon sto sam video sastav italijana