Taman smo se ponadali, ponovo zatvaraju stadione u PL

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.12.2020.
23:26
Izvor: Beta

Sportske manifestacije u Londonu održavaće se bez navijača od srede, nakon što je glavni grad Velike Britanije premešten u najviši stepen ograničenja (Treći nivo) usled velikog broja zaraženih korona virusom.

EPA-EFE/Shaun Botterill
EPA-EFE/Shaun Botterill

Povezane vesti

Do 2.000 navijača je bilo dozvoljeno na otvorenom nakon završetka drugog nacionalnog zaključavanja 2. decembra.

Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), utakmica Vest Hema i Kristal Palasa u sredu biće bez prisustva gledalaca, kao i mečevi Premijer lige sredinom nedelje u kojima su domaćini Arsenal i Fulam.

"Razočarani smo što potvrđujemo da nismo u mogućnosti da dočekamo navijače na našem stadionu za utakmicu u Premijer ligi protiv Sautemptona", saopšteno je iz Arsenala na Tviter nalogu.

Utakmica Liverpula i Totenhema biće jedina utakmica sredinom nedelje na kojoj će biti dozvoljeno prisustvo navijača, jer u Liverpulu još nisu uvedene nove mere.

Liverpul, Everton, Brajton i Sautempton su jedini klubovi iz Premijer lige koji na svom stadionu mogu da ugoste do 2.000 gledalaca.Svetsko prvenstvo u pikadu, koje je počelo 15. decembra, takođe je pogođeno novim merama.

Organizatori su planirali da prisustvuje 1.000 navijača kao što je dozvoljeno u zatvorenom prostoru prema smernicama proisteklim iz drugog nacionalnog zaključavanja.

baner

Govoreći pre najave prelaska Londona na novi nivo zatvaranja, trener Čelsija Frenk Lampard rekao je da navijačima i dalje treba dozvoliti ulaz na stadione kada se uvedu oštrija ograničenja protiv korona virusa.

"Videli smo na terenu podršku koju nam daju i šta to znači u igri. Ne govorim Vladi šta da radi, ali takodje mislim da možemo da kontrolišemo 2.000 navijača koji dolaze na stadion. U najmanju ruku je nesrećno", rekao je Lampard.

Prošle nedelje, Čelsi je na svom stadionu imao navijače prvi put od marta, ali na njihovoj sledećoj domaćoj utakmici protiv Vest Hema u ponedeljak 21. decembra neće biti navijača.

U utorak su na rasporedu dve utakmice Premijer lige, Čelsi od 19 časova gostuje Vulverhemptonu, a od 21 čas igraju Mančester siti i Vest Bromvič.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke