Teri: "Protivnički navijači bi voleli da igram za njihov klub"

Autor: Beta Beta
petak 31.07.2015.
00:26
Izvor: Beta

Teri je u intervjuu engleskim medijima da se nada da će ga pamtiti kao dobrog fudbalera i da neće biti omražen među navijačima u Engleskoj.

BETA/AP Photo/Rick Rycroft
BETA/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

Fudbaler Čelsija Džon Teri rekao je danas da veruje da bi navijači suprničkih klubova "voleli" da ga imaju u svom timu i dodao da ne želi da bude omražena osoba kada dođe vreme za penziju.

Teri je, iako ima 34 godine, prošle sezine bio jedan od najvažnijih igrača u Čelsiju. Odigrao je svaki minut i u velikoj meri pomogao ekipi da osvoji titulu u Premijer ligi.

Ni njegova karijera, međutim, nije prošla bez kontroverzi. Njega je 2012. godine Fudbalski savez Engleske optužio za vređanje igrača Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda na rasnoj osnovi zbog čega je i završio reprezentativnu karijeru.

Teri je svestan da ga navijači širom sveta ne vole, ali da bi svako od njih cenio njegovu posvećenost klubu.

"Siguran sam da bi me voleli da igram u njihovom timu jer sam ja jedan od onih igrača koji daju sve za postizanje cilja... Navikao sam da kritike idu uz to. Dobijam ih dosta, ne samo u Engleskoj", rekao je Teri u emisiji "Men in Blejzers" (Men In Blazers).

"Pokušavam da to iskoristim na pozitivan način. Koristim to u svoju korist, jer u devet od 10 slučajeva mogu da ostanem fokusiran i pomognem timu kako bi izašli kao pobednici"
, dodo je Teri.

Defanzivac Čelsija je naveo da se nada da će biti upamćen po fudbalskim dostignućima kada dođe vreme za penziju.

"Nadate se tome da nećete biti omraženi kada okačite kopačke o klin... Želite da vas upamte kao dobrog fudbalera i nekoga ko je sve dao za svoj klub", rekao je Teri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PakyCFC
Friday, 31.07.2015
23:07

Medju Čelsijevim navijačima ćeš večno biti najveća legenda, i jedan od najboljih štopera u istoriji igre.

avatar
neodoljiv
Friday, 31.07.2015
11:17

Meju najboljim stoperima ikada

avatar
Carina
Friday, 31.07.2015
07:30

Osim afere sa Bridzovom bivsom zenom i izmisljenog rasizma koji su braca Ferdinand plasirali da bi Rio postao kapiten reprezentacije, a krivice ga je oslobodio i engleski sud, Teri nema nijednu mrlju u karijeri. Da li neko pamti njegov nesportski potez na terenu, da li pamti da je Teri povredio nekog igraca? Uvek je igrao srcem i posteno i definitivno ce ostati upamcen kao jedan od najvecih igraca u istoriji engleskog fudbala, a kao najbolji odbrambeni igrac u istoriji Engleske svakako

avatar
Friday, 31.07.2015
14:36

I udaranja Aleksisa Sanceza bea lopte koljenom. A i ne bih bas rekao da je izmisljen rasizam. Prije bih rekao da je taj isti savez to sve zataskao!

avatar
superfrankielamps
Friday, 31.07.2015
16:24

Ne znam sta je po tebi rasizam, ali po meni covjek kome je Didier Drogba medju najboljim prijateljima ne moze biti rasista jer je i Drogba crnac..I ne samo Drogba, Teri ima mnogo prijatelja crnaca, sto znaci da protiv crnaca nema nista, i samim tim ne moze biti rasista..To sto crncu ne smijes reci da je crnac, to je nesto drugo, ali po meni nije rasizam.

avatar
Carina
Friday, 31.07.2015
15:53

Ajde bezi nemoj da lupas jedva ga je zakacio a ovaj se bacio kao da je upucan. Izmisljen je. Neko ko je rasista ne moze da se onako ponasa sa Drogbom, VIlijanom, Mikelom, Esijenom, Desaijem, ma bilo kojim igracem. Jednostavno nije rasista.

avatar
Raoul Duke
Friday, 31.07.2015
01:16

Tako je, kome još u timu ne treba rasista i ženootimač...

avatar
Uroš M.
Friday, 31.07.2015
17:03

Zenootimac, ajde, kolega mu je samo. A Gigs? RODJENOM BRATU?! Ljudina...

avatar
Chelseamacedonia
Saturday, 01.08.2015
17:29

Nije Terry Rassista al nije ni Daltonista ( to znaju braca Ferdinand)

avatar
San Iker! n1
Friday, 31.07.2015
00:52

Al protivnicki igraci svakako ne bi voleli, hehe

avatar
NIKE
Friday, 31.07.2015
00:36

Već 16 sezona standardni prvotimac Chelsea, ako postoji legenda u ovom sportu onda je to ova stijena od igrača. Pamtit će te legendo svi plavci i posle tvoje smrti, a ni Bridževa žena te kako svi znamo neće lako zaboraviti. Od nedavno najbolji strijelac u povijesti Premiershipa, što se tiče odbrambenih igrača, veliki JT#26, Lamps je najbolji strijelac u povijesti Premiershipa što se tiče veznih igrača, i čak peti na vječnoj listi svih vremena - i dođe onda neki stručnjak i kaže Chelsea nema legende!

avatar
Plasticni Ja
Friday, 31.07.2015
13:17

Lepo ti ime, pozz.

avatar
Carina
Friday, 31.07.2015
18:20

A vrhunac svega, nijedan penal nije izveo da bi oborio taj rekord. Igrac kojeg je prestigao je bio glavni penaldzija u svom timu. Greota samo sto i Ceh nije oborio broj utakmica bez primljenog gola u premijer ligi u dresu Celsija, ali ce ga svakako oboriti vec ove sezone u dresu ARsenala, mislim da mu fali jos nekih 7-8 utakmica. ALi je zato oborio rekord jer je uspeo da u prvih 180 utakmica sacuva mrezu na 100. Od ove godine smo prvi i po broju uzastopnih dana provedenih na celu premijer lige. Bodove, golove, najmanje primljenih golova vec drzimo. Ne znam da li je ovo bio rekord po broju igraca u timu sezone, ali ako nije, verujem da smo bili dosta blizu :)