Titula je plava!

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.05.2017.
22:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija uspeli su da savladaju Vest Bromvič Albion u okviru 37. kola Premijer lige i tako overe titulu u ovosezonskom izdanju Premijer lige.

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Izabranici Antonija Kontea su uspeli da savladaju tvrdu četu Tonija Pjulisa, na kraju je bilo 0:1 (0:0) za "Plavce", koji su tako i zvanično postali šampioni Engleske.

Novi junak Čelsija je postao zaboravljeni Miši Bašuaji, koji je postigao jedini gol na meču i tako trofej prvaka Engleske doneo na "Stamford Bridž".


Prvu priliku imali su "Plavci" u 10. minutu, Pedro je dobro šutirao iz izgledne pozicije, ali je lopta otišla preko gola.

Nekih 60ak sekundi kasnije, viđena je i jedna sumnjiva odluka glavnog arbitra Olivera, Pedro je prošao po levoj strani, centrirao, lopta je naizgled pogodila Branta u ruku, ali je Oliver dosudio samo korner.

Tu situaciju pogledajte OVDE.

Nastavio je Čelsi da pokušava, imali su sve konce u svojim rukama, u 33. minutu je dobru priliku imao Fabregas, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca otišao pored leve stative.

Par minuta kasnije je ponovo Pedro dobro pokušao, ali je i njegov udarac bio neprecizan.

Otišlo se praznih mreža na pauzu, a Čelsi je u nastavku krenuo silovito.

Nakon dva minuta igre je dobro pripretio Mouzes, potom je šansu imao Dijego Košta, u oba navrata je dobro intervenisao raspoloženi golman VBA Ben Foster.

U 51. minutu, Fabregs je još jednom oprobao svoj udarac, dobro je šutirao, ali je lopta na sreću po golmana domaće ekipe otišla tik pored leve stative.

Izvršio je potom Pjulis tri izmene, poslednju u 64. minutu, kada je povređenog Mekolija zamenio Vilson.

U 70. minutu, viđena je i dobra kontra Vest Broma, Rondon je hitao ka golu Tiba Kurtoe, ali su ga defanzivci Čelsija sustigli i izblokirali mu udarac.

Samo par minuta kasnije, nova prilika za VBA, Čadli se našao u sjajnoj poziciji da zatrese mrežu, šutirao je sa desne strane iz kaznenog prostora "Plavaca", ali je njegov prizeman udarac završio pored gola.

Odlučio je potom Konte da osveži svoje redove, na teren je umesto Pedra i Azara poslao Bašuaija i Viljana.

Ispostavilo se da je napravio sjajan potez, upravo je u 82. minutu, ove sezone zapostavljeni Belgijanac, postigao gol i doneo prednost "Plavcima". Aspilikueta je sa desne strane poslao loptu ka usamljenom bivšem napadaču Olimpik Marseja, on je u padu uspeo da uputi udarac, lopta je pogodila Fostera, ali ipak odsela u mreži domaćeg sastava.



Konte je potom u igru uveo Kurta Zumu, rešio je da sačuva minimalnu prednost, VBA nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu pred golom Tiba Kurtoe, rezultat je ostao nepromenjen, te su tako fudbaleri Čelsija postali prvaci Engleske. Imaju "Plavci" 10 bodova više od drugoplasiranog Totenhema, Sparsima je ostali da odigraju tri susreta do kraja, što je nedovoljno da sustignu prvoplasirani tim iz zapadnog Londona.

Na impresivan način su fudbaleri Čelsija došli do titule, prvi su na tabeli od 11. decembra prošle godine i najtrofejniji su tim u Engleskoj, od dolaska Romana Abramoviča na čelo uprave kluba sa "Stamford Bridža".

Večeras je odigran još jedan duel u okviru 37. kola, Everton je na svom stadionu savladao Votford sa 1:0, jedini gol na meču postigao je Ros Barkli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak