"Tobdžije" srušile palatu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 16.08.2015.
16:23
Izvor: Sportske.net

Arsenal osvojio prve bodove u sezoni pošto je u prvom meču nedeljnog programa drugog kola Premijer lige trijumfovao kao gost na 'Selhast Parku'.

BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Gostujuća 'legija stranaca' iz severnog dela Londona je furiozno ušla u meč, opsada Mekartijevog gola krenula je od samog starta, Ramzi i Aleksis Sančez ne koriste dobre prilike, ali je Kristal Palas ipak kapitulirao nakon 15 minuta igre.

Mesut Ozil je sa levog krila centrirao za Olivijea Žirua, Francuz je akrtobatski uhvatio volej i na spektakularan način doveo Arsenal u vođstvo - 0:1.

Nedugo potom Aleksis Sančez je imao još dve dobre šanse, oba puta reagovao je ispod svog renomea, a kazna za te promašaje usledila je u 28. minutu meča.

Dobra akcija Palasa, Bolasi je odigrao za Džoela Vorda koji tuče veoma jako i precizno po zemlji i poravnanva rezultat.

Do odlaska na odmor 'Tobdžije' su bolji tim, Aron Ramzi je u finišu prvog dela igre mogao da vrati prednost svom timu, Velšanin je zakazao u završnici.

Početak drugog poluvremena pripada 'Orlovima', Arsenal je imao dosta sreće u 48. minutu kada je Konor Vikam pogodio stativu.

Ipak, gosti dolaze do daha i u 55. minutu igre ponovo vode.

Ektor Beljerin je centrirao sa desnog boka, Aleksis Sančez je poleteo, tukao glavom, lopta je na putu ka golu zakačila Dilejnija i završila u mreži - 1:2.

Džejson Pančon je imao dobru priliku da ekspresno poravna rezultat, nedostajao je završni udarac pose odličnog prijema lopte na ivici šesnaesterca.

Ostatak utakmice protiče u velikoj borbi na sredini terena, 'Tobdžije' su iz "sačekuše" stvorili dobre prilike koje redom ne koriste Ramzi, Kasorla i rezervista Oks Čemberlen, na drugoj strani nije bilo većih uzbuđenja pred golom Čeha, te je ostalo 1:2.

Golove pogledajte OVDE.

Oba tima nakon dva kola imaju po tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord Bendtner
Sunday, 16.08.2015
20:36

Mnogo smo dobro odigrali danas. Na pocetku utakmice agresivno i cvrsto, mogli smo da vodimo najmanje 3:0 do Ziruovog gola. Onda veoma lep gol Dzoela Vorda i situacija se okrece na terenu sto samo pokazuje koliko je Palas dobra ekipa i koliko su mocni na svom terenu. Generalno gledano, dobra igra Arsenala ali imam misljenje da bi Remzija trebalo staviti na klupu par utakmica da dodje sebi. Oks je trenutno u mnogo boljoj formi i ima vise zelje i svakako zasluzuje vecu minutazu od Velsanina. Moze to sve jos bolje naravno..

avatar
Realan tip
Sunday, 16.08.2015
19:35

Dobar stoper i super klasa napadac i imali bi se cemu nadati.Ovako opet 3.-4.

avatar
gunner 85
Sunday, 16.08.2015
19:30

vazna pobeda prva u sezoni, igra je bila dobra u napadu ali losa u odbrani ali sveukupno vazna pobeda na teskom gostovanju .......ova utakmica je za one koji pricaju da monreal nema pojma i da je ozil lenj odigrali su odlicno oboica .......sancez se trudio kao i obicno nije ga hteo gol a mogao je bar tri danas da postigne ali vraca se u formu i to raduje ......... sad da se spremimo dobro za liverpul jer ce to biti dosta tezak mec

avatar
gunner11
Sunday, 16.08.2015
17:37

Dobro je ,bitna je pobeda .Nisam zadovoljan nesto preterano jer mnogo gnjavimo loptu .Danas su me odusevili Ozil i Monreal .Ozil je ladno mogao het trik asistencija da postigne .covek je majstor .Remzi ne sme nikako da igra po krilu i uopste mi nije jasno sta Venger pokusava .Imas Oxa i Volkota sta glumis .Kazorla neprimetan ,Kokelan solidno ,Belerin lose ,Ceh po meni je bio dobar na ovoj utakmici.Alexis je imao 3 prilike steta sto nije postigao gol ali pocece on kao i pre.Ziru je postigao lep gol ali posle toga naravno nista .Venger je jedva cekao da da Ziru da go da nadje izgovor da ne dovede napadaca . Mora to malo bolje i konkretnije .U napadu fali zavrsnica i u odbrani sigurnost .Ocekujem da stavi Volkota na Ziruovo mesto i da Remzi vise ne igra po krilu. U svakom slucaju zasluzena pobeda idemo dalje !

avatar
Sunday, 16.08.2015
19:17

koju li si ti utakmicu gledao...kazorla sjajno kontrolisao sredinu,remzi nema gde drugde da igra jer nije tipican cm,ox je na poslednje tri utakmice kriv za dva gola zbog izgubljenih lopti pred svojim sesnaestercem,ziru je odlicno vrsio pritisak na zadnju liniju palasa,sve u smemu,dobra partija gunera,jos malo kompaktnosti,sto ce i doci sa jos nekoliko utakmica,i pohod na PL i LS.

avatar
Sunday, 16.08.2015
21:58

gunner11-pa dobro,ti kao navijac arsenala sigurno znas bolje od mene kazorline mogucnosti,ali ja sam bio zadovoljan onim sto sam video od njega danas.

avatar
gunner11
Sunday, 16.08.2015
21:09

Veruj mi da ovo sto je Kazorla igrao danas nije nista posebno ,on moze mnogo bolje od ovoga a tek ce on da proradi ,zbog toga sam rekao da se nije pokazao

avatar
Непобедиви
Sunday, 16.08.2015
20:26

Inace, Santi je proglasen za igraca utakmice. Sve u svemu meni je danas bio dobar odgovor na dogadjaj od pre nedelju dana. Malo vise stabilnosti u odbrani i bice to odlicno. Arteta odlicno odmenio Kokelana, mada sam se malo plasio kako ce da odradi posao. Primili smo relativno glup gol. Da l' je Ceh bio markiran ili je jednostavno zakazo ne znam, ali pisu se 3 poena pred derbi sa Lpoolom sto je najvaznije :)

avatar
Gooner1985
Sunday, 16.08.2015
17:28

60% posjed lopte, 19 šuteva ka golu, od toga 6 u okvir gola i 17 slobodnjaka, 6 kornera... Treba nam napadač što prije...

avatar
Sunday, 16.08.2015
17:50

Ziru svojom kretnjom pomaze protivnickom timu. Dobija najvise lopti na tacnu i jedva iskoristi koju.

avatar
MixEr
Sunday, 16.08.2015
17:14

Teška pobeda. Al to je bilo i očekivano. Ramzi nije za krilo. Belerin je danas odigrao loše al to će se ispraviti. Žiru nedovoljno... Treba Arsenalu mnogo bolji napadač za više. Ostatak ekipe će biti bolji kako odmiče sezona.

avatar
gunner 85
Sunday, 16.08.2015
19:33

ramzi igra krilo zbog taktike kako to niko ne vidi normalno da on nije krilo ali prosle sezone kada je igrao krilo mi smo zaredjali onu seriju u drugom delu sezone .......venger jednostavno zeli remzija tamo jer on vuce vise u sredinu i pravi coveka vise tu.

avatar
AFC
Sunday, 16.08.2015
16:44

Čeh dosta loš, Beljerin još gori, Kazorla veći deo meča neprimetan, Kokelan igrao toplo-hladno, Ramzi loš kao krilo trebalo je Ox da počne taj meč od početka. Žiru ne sme da bude prvi izbor za napadača ukoliko Arsenal hoće da uzme nešto više od FA kupa. Pohvalio bih Monreala koga baš i ne gotivim, ali danas je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

avatar
Lord Bendtner
Sunday, 16.08.2015
20:42

Po cemu je Ceh los? Zato sto je primio gol posle one sutine gde se Koss okrenuo i reagovao kao da ce lopta da ga povredi ili zato sto je imao par odlicnih intervencija.

avatar
AFC
Sunday, 16.08.2015
20:59

Dosta rezervisan je bio i ako nisi primetio nije ušao ni u jedan duel. Gol je bio na mestu ni sv.Petar ga ne bi odbranio, ali korneri i generalno svaki prekid se jako loše postavljao, mislim da će biti bolji u nastavku sezone ali za sada me nije impresionirao.Naprotiv... Zaboravio sam da pohvalim dva majstora Ozila i Sančeza.

avatar
Raoul Duke
Sunday, 16.08.2015
16:40

Zasluženo, trebalo je biti i više golova na utakmici.. Arsenal pod hitno treba autoritativnog i agresivnog igrača u odbrani ili kao zadnjeg veznog, užasno se loše brane i bojažljivo... ozil i nacho danas vrhunski, kos i remzi strašno, nadam se da će venger napokon pronaći način da uklopi sve i da uz pojačanja krene na titulu...

avatar
mrancic
Sunday, 16.08.2015
16:38

Da je ovakp pobedio UTD javili bi se hejteri da kazu kako je Ju ajted imao srece.Dva tima da ocajnim odbranama.Zaha je prakticno objasnio sto ga se UTD otarasio.Malo konkretniji tim dao bi Palasu 5 komada.Sta bi Kabaju da dodje u Palas? Polaigraca se ne vraca u odbranu, igraju prakticno bez bekova.Jadno za PL.I Arsenal kandidat za titulu? Koja glupost!

avatar
Aleksandar St.
Sunday, 16.08.2015
16:52

majstore tvoj junajted nije stvorio 3 sanse u prva 2 kola,arsenal je danas za 10 minuta stvorio vise sansi nego junajted u 180 minuta...slazem se da je odbrana arsenala na ovom mecu bila ocajna,ne pamtim kada je bila gora...vidi se da aleksis jos nije spreman potpuno za novu sezonu...mislim da ce u narednom kolu pokazati svoju klasu....

avatar
Вук Милош Мими Петровић
Sunday, 16.08.2015
16:38

Sjajna utakmica, dinamicna. Palas pokazao koliko je ozbiljan, igraju odlican fudbal sa puno kontakata i duela i na taj nacin uspevaju da sakriju nedostatak kvaliteta u odnosu na Arsenal i jace ekipe. Da je bilo nereseno, ne bi bilo nezasluzeno. Prava utakmica, sa puno sansi ali isto tako mislim da Arsenal nema sta da trazi sa ovakvom igrom.

avatar
nikola_gunner
Sunday, 16.08.2015
16:36
avatar
Ashburton Grove
Sunday, 16.08.2015
16:35
avatar
Sunday, 16.08.2015
16:35

Tesko gostovanje , neugdan je Palas , vazna 3 boda pred derbi sa Liverpulom !

avatar
Denis Split
Sunday, 16.08.2015
16:34

I samo da dodam, zaboravi u prošlom komentaru. Mesut Özil je suha klasa. Danas je namjestia 5 šansi, izluđivao sam šta ih igrači nisu iskoristili. Prošlu utakmicu ga je nabodno onaj mali Oxford stavia u džep, obična medijska glupost, i na prošloj utakmici je stvoria 5 šansi. Opet nije bilo ništa iskorišteno. I na početku prve sezone je bia lijenčina, sada je jedan od onih koji najviše trče na terenu. Statistički nije prejak, ali to sve govori. Dovedite world class napadača pa da onda pršte asistencije. Samo netko tko se ne razumije u nogomet može reći da je Özil precjenjen igrač. Özil je GENIJALAC! Pozdrav.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 16.08.2015
16:32

Dobra utakmica zasluzena pobjeda Arsenala.

avatar
Zoran GGMU CG
Sunday, 16.08.2015
21:02

i Celsijev poraz vise nego zasluzen

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 16.08.2015
21:22

Tako je kad kazes ti nekadasnji navijac Celsija.

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 16.08.2015
16:32

Tesko kao i uvek na Selharst parku,bitna su 3 boda.Prelep gol Zirua ali osim gola nista nije uradio.Mnogo se komplikuje,Naco danas odlican,Remzi stalno pokusava petom...

avatar
Непобедиви
Sunday, 16.08.2015
16:31

Mesut Ozil je mogao da ima het trik asistencijama minimum.

avatar
Gooner1985
Sunday, 16.08.2015
17:24

Poker ako ćemo pošteno.

avatar
Gooner4
Sunday, 16.08.2015
16:30

Apsolutno zaslužena pobeda, mogli smo da damo i više golova, ali dobro. Sjajna partija. Sledeće nedelje pada Liverpul, naša standardna mušterija na Emirejtsu. COYG!

avatar
Sunday, 16.08.2015
16:28

Ramzi u zemlji cuda. Ziru za posmatranje, napadac bez suta i kretnje, zalosno ga je gledati. Ozil i Sanchez pola time.

avatar
Denis Split
Sunday, 16.08.2015
16:27

Solidna igra do zadnjih 10 minuta. Samo se nadam da se AW neće sad uživit opet u Girouda i odustat od dovođenja napadača. Ramsey na krilu je užas, imaš Walcotta i Oxa i staviš njega na kriko da samo guši igru, nigdje logike. Ox među najboljima svaku koju igra i ne zaslužuje sjedit na klupi. Idemo na Liverpool sad.

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 16.08.2015
16:27

Aj jos da dodje x2 na Celsi (za koji navijam svakako i naravno da bih voleo cistu pobedu) i pogodim tiket!!!!! JEAAAAA!!!!!!!!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 16.08.2015
16:42

Koliko ti je dobitak?

avatar
Denis Split
Sunday, 16.08.2015
19:04

Iiiii ništa. Umalo.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 16.08.2015
18:23

Dovoljno ako dodje

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 16.08.2015
17:52

Dovoljno brt 30$ superrr