Top10 igrača sa najviše minuta u 2021. godini - Poznata i manje poznata lica

Autor: Sportske Net
sreda 05.01.2022.
09:21
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva lista.

EPA-EFE/Alex Livesey
EPA-EFE/Alex Livesey

Povezane vesti

Dugo godina je za nama, a neki fudbaleri su je porveli i dugo na fudbalskim terenima. Nijanse su u pitanju, ali "CIES Football", istraživačka grupa koja se bavi statistikom i fudbalskim istraživanjima, izdvojila je 10 fudbalera koji su proveli najviše vremena na terenu tokom zvaničnih utakmica u protekloj godini. 

Neke će imena na ovoj listi iznenaditi, a valja napomenuti da u istaživanju nisu učestvovali golmani timova. 

Na prvom mestu nalazi se Žunior Alonso iz Atletiko Mineira, šampiona Brazila, koji je na terenu igrajući za svoj tim i reprezentaciju Paragvaja proveo 6641 minut na 74 utakmice prethodne godine. 

Srebrnu medalju dobija fudbaler Napolija i reprezentativac Italije Đovani di Lorenco sa ukupno 5945 minuta na 68 nastupa. On se sa Italijom popeo na vrh Evrope ove godine. 

Na trećem mestu je štoper Mančester sitija i portugalske reprezentacije Ruben Dijaš. Defanzivac je na terenu proveo minut manje od drugoplasiranog Di Lorenca, odnosno 5944, a upisao je 71 nastup. 

Četvrti je Ede Fererira iz Atletiko Gojaninensea, koji je upisao 5882 minutaza brazilsku ekipu. 

Top pet popunjava Dejvid Obri iz Deportivo Saprise sa Kostarike. On takođe rani boje Trinidad Tobaga, pa je prethodne godine ubeležio 5847 na 67 utakmica. 

Nemački reprezentativac i fudbaler Čelsija Antonio Ridiger nalazi se na šestom mestu sa 5835 minuta na 65 nastupa, dok je na sedmom mestu holandski reprezentativac i fudbaler Barselone Frenki de Jong, sa 5805 minuta u 68 mečeva. 

Poslednja tri mesta popunjavaju Žil Nascimento fudbaler Korintijansa iz Sao Paula sa 5779 minuta za 66 utakmica, posle njega je Tomas Soček fudbaler Vest Hema i češke reprezentacije sa 5772 minuta na 67 mečeva, a poslednji na top10 listi je Alan Rodriges iz Atletiko Mineira, drugi igrač brazilskog kluba na ovoj listi, sa 5757 minuta na 71 nastupu. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke