Trenutak Brunove magije nedovoljan, Junajted pogurao Siti ka tituli!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 14.02.2021.
16:54
Izvor: Sportske.net

Kiks Junajteda...

EPA-EFE/Nick Potts
EPA-EFE/Nick Potts

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Junajteda nisu uspeli da pobede pretposlednji VBA, pošto su danas remizirali rezultatom 1:1 (1:1).

VBA je šokirao Junajted posle samo 80 sekundi igre, posle centaršuta Galagera, Diane je bio na pravom mestu i preko Megvajera glavom matirao De Heu za 1:0.

Nakon primljenog gola, Junajted je preuzeo kontrolu, ali je sledeću veliku priliku ponovo imao VBA. U 28. minutu je Snodgras šutirao glavom, ali je De Hea odlično intervenisao. 

Ipak, u finišu prvog dela igre jedan briljantan momenat Bruna Fernandesa bio je dovoljan za izjednačenje. Luk Šo je centrirao sa levog boka, a Portugalac uhvatio volejčinu za 1:1.

Drugo poluvreme bilo je još uzbudljivije, u 54. minutu je VBA ponovo bio bliži pogotku, Materu Pereira je bio za malo neprecizan. Junajted je uzvratio četiri  minuta  kasnije kada je golman Džonston zaustavio Brunov pokušaj.

VAR je morao da razreši jednu sumnjivu situaciju u 63. minutu, kada je Adžaji sa leđa vukao Megvajera, ali po mišljenju glavnog sudije koji je pregledao snimak nije bilo dovoljno materijala za penal.

Junajted je nastavio da pritiska, u 70. minutu u istom napadu su odlične šanse imali Grinvud i MekTominej, ali je najpre golman Džonston odbio loptu nogom, da bi potom odbitak sa gol linije raščistio defanzivac VBA.

Kazna  je umalo stigla u 78. minutu kada je Diane pretrčao i otresao Megvajera, ali je ponovo De Hea bio odličan, u situaciji jedan na jedan.

Isti akteri bili su u centru pažnje i 10 minuta kasnije, ovaj put je napadač VBA šutirao preko  gola, pa nije bilo toliko posla iz opasne pozicije za De Heu. 

U poslednjim trenucima utakmice Megvajer je  posle centaršuta  Luka Šoa glavom pogodio stativu, pa je VBA imao i sreće da sačuva bod.

Do kraja nije  bilo promene rezultata, VBA  je osvojio veliki bod, ali je i dalje na čak 12 od Njukasla koji je iznad crte. Junajted je remijem pogurao Siti ka tituli, jer sada zaostaje sedam bodova, s tim što "građani" imaju i meč manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke