Triler Superklasiko na Bombonjeri pripao Riveru posle 12 kartona i 114 minuta igre!

Autor: Ivan Cvetković
subota 21.09.2024.
23:29
Izvor: Sportske.net

Prvi žuti karton dodeljen je u sedmoj sekundi utakmice...

AP Photo/Gustavo Garello
AP Photo/Gustavo Garello

Povezane vesti

Fudbaleri River Plejta savladali su kao gosti ekipu Boke Juniorsa rezultatom 1:0 u okviru 15. kola nacionalnog šampionata Argentine.

Novi Superklasiko doneo nam je dobro poznata, a opet toliko specifična uzbuđenja tokom čitavih 114 minuta igre, koliko je na kraju trajao susret na Bombonjeri koja je "proključala" u samom finišu utakmice.

Dovoljno je samo reći da je prvi žuti karton zabeležen u sedmoj sekundi, ta "čast" pripala je Gatoniju...

River je konkretniju igru u prvom poluvremenu krunisao golom iskusnog Manuela Lancinija koji je iskoristio odbitak posle udarca saigrača i zatresao mrežu Serhija Romera.

Nervoza na terenu Bombonjere rasla je iz minuta u minut, Boka je u drugom poluvremenu pokušavala da ofanzivnijom igrom ugrozi gol rivala. 

U tome je i uspela u sedmom minutu nadoknade vremena kada je Milton Himenez posle karambola u kaznenom prostoru Rivera uspeo da pogodi.

Međutim, ubrzo se pojavio signal iz VAR sobe koji je signalizirao da je Himenez igrao rukom u akciji za gol, na šta je legendarni stadion proključao.

Osetili su to i igrači Boke, a je tako Kristijan Lema zaradio i isključenje u poslednjim trenucima meča koji je na kraju trajao 114 minuta...

Bio je to trijumf povratnika na klupi Rivera Marsela Galjarda čija ekipa sada zauzima petu poziciju sa 24 osvojena boda, dok je Boka 11. sa tri boda manje.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke