Trio MSN udario u stenu, Juventus u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 19.04.2017.
22:35
Izvor: Sportske.net

Nisu mogli Mesi, Nejmar, Suarez i ekipa da postignu gol Juventusu, pa se Italijani raduju plasmanu u polufinale.

EPA/ALEJANDRO GARCIA
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Granitni Juventus je našao rešenje i za fenomenalni trio u napadu Barselone - Mesi, Nejmar i Suarez nisu uspeli da postignu gol u 180 minuta protiv sjajnih Italijana.

Nakon doktorskog rada u prvoj utakmici u kojoj su Italijani slavili sa 3:0, gosti su na Nou Kampu uspeli da odbrane taj doktorski rad i da uz rezultat 0:0 bez problema obezbede plasman u polufinale.

Nisu napravili grešku PSŽ-a iz prethodne faze Lige šampiona kada je šampion Francuske primio šest komada od Barselone, Juventus je daleko bolje organizovana ekipa što su dokazali i danas na Nou Kampu.

Utakmica je počela po volji Juventusa, Barselona je imala posed lopte, ali bez prevelikih šansi iz kojih bi ugrozili Điđija Bufona.

Prvo je zapretio Juventus nakon slobodnog udarca Dibale koji je pronašao Iguaina u kaznenom prostoru, ali je Argentinac loše reagovao i nije uspeo da zahvati dobro loptu i ugrozi gol Ter Štegena.

Barsa je imala par opasnih napada, a onda u 14. minutu prilika za Juventus kada su kombinovali Iguain i Dibala, a momak koji je u prethodnom meču namučio golmana Barse postigavši dva gola je šutirao, ali bez uspeha.

Mesi je pronašao Albu nakon toga, ali levi bek se nije najbolje snašao, da bi u 20. minutu Juventus imao sreće. Mesi je šutirao iz veoma izgledne pozicije, ne dešava se često da promaši sa distance, ali je ovoga puta bilo tako. To je bio period napada Barselone, a na sledeću šansu čekali smo do 38. minuta.

Tada je Juventus došao do prilike, odlični Pjanić je uspeo da prosledi loptu ka Iguainu, ali je Argentinac slabije reagovao.

U nastavku Barselona nastavlja da pritiska Juventus, ali je Kvadrado imao šansu nakon kontre i sjajnog poteza Dibale. Na drugoj strani preti Mesi nakon duplog pasa sa Iniestom, poslao je loptu daleko preko gola, da bi Juve napao u narednom napadu, Ter Štegen je dobro reagovao nakon udarca Kvadrada.

Kjelini Suarez
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Mesi je bio veoma agilan, pokušavao je da probije poslednju liniju odbrane Juventusa, ali mu to nikako nije uspevalo. Kjelini (koji je po mnogima igrač utakmice) je uspeo da spasi svoj gol, a zatim je u 68. minutu Mesi morao daleko bolje da reaguje nakon kornera Barselone.

Najbolji igrač Barselone nije mogao da se požali da nije imao šansi da danas postigne gol, ali ga jednostavno nije htelo, kao da je imao psihičku barijeru kada na drugoj strani vidi Bufona kome nikada nije postigao gol.

Kako se utakmica bližila kraju, tako je bilo jasnije da Barselona ne može do velikog preokreta, Juventus je delovao veoma ozbiljno, a Bufon je bio odličan, siguran, baš kao i odbrana tima iz Torina. Tim Luisa Enrikea je imao sve manje volje za napadima, iako podrška sa tribina nije prestajala niti jednog trenutka.

Na kraju, moramo konstatovati da je Juventus zaslužio plasman u polufinale, pošto je u ove dve utakmice bio na svim poljima bolji rival od Barselone.

Juventus ostaje na samo dva primljena gola u ovoj sezoni Lige šampiona, nešto što svakako impresionira i što izbacuje Juventus u prvi plan pred završnicu LŠ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak