Trka je počela - 'Pakleni trio' u najužem izboru za maskotu Mundijala u Rusiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.09.2016.
20:57
Izvor: Sportske.net

Manje od dve godine ostalo je do početka Mundijala u Rusiji zbog čega je izbor maskote Svetskog prvenstva ušao u finalnu fazu.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Izbor maskote za Svetsko prvenstvo u Rusiji večeras je ušao u završnu fazu pošto je u 20 časova i 18 minuta počelo glasanje putem kojeg će Rusi odlučiti ko će biti zaštitno "lice" Mundijala koji je na programu za manje od dve godine.

Na međunarodnom festivalu "Krug svetlosti" koji se održava na Državnom univerzitetu u Moskvi večeras su predstavljene tri maskote za koje će narod u Rusiji moći da glasa sve do 21. oktobra.

Sve tri maskote su životinje, a reč je o mački, tigru i vuku što znači da će jedna od njih biti zvanična maskota Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Proces izbora nove maskote počeo je u maju 2015. godine kada su mladi umetnici krenuli sa davanjem svojih idejnih rešenja za izgled nove maskote. Više od 50.000 mladih umetnika učestvovalo je u ovoj akciji koja je dovela do toga da mačka, tigar i vuk uđu u najuži izbor.

Nema sumnje da će maskota Mundijala u Rusiji, ma koja od ponuđene tri bila izabrana, predstavljati sjajnog ambasadora centralne fudbalske predstave koja je zakazana za leto 2018. godine.

Tradicija vezana za maskote na Mundijalima traje od 1966. godine, a na poslednja tri Svetska prvenstva izbor je pao na lava Golea, leoparda Zakumija i armadilja Fuelka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 24.09.2016
11:01

Opasan vucina! Kako dribla, ubija!:-D

avatar
_MajorLazer
Saturday, 24.09.2016
10:13

Trebali su nekog mrkog medvjeda stavit u skladu sa Rusijom :D

avatar
Alex DeLarge
Friday, 23.09.2016
21:01

Definitivno vuk! Em sto ide uz Rusiju, em sto jedini ne lici na karikaturu iz loseg crtaca...