Tuga! Ko se rasplakao u svlačionici Arsenala, kako su igrači otpisali menadžera, i da li je klinac sa laptopom rešenje?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 03.03.2018.
11:37
Izvor: Sportske.net

Hoće li Venger pod pritiskom objaviti da odlazi već za par nedelja...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAG
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAG

Povezane vesti

Arsen Venger je posle nove bruke protiv Arsenala, održao sastanak sa igračima, "Gardijan" prenosi da se neimenovani fudbaler rasplakao u svlačionici.

Francuz je rekao fudbalerima navodno da su osramotili dres, da on nije bitan, ali da će morati da se zamisle nad sudbinom i ako on ode.

Pritisak raste, naime, prema tvrđenju medija, igrači su održali i sastanak bez menadžera, na inicijativu Pera Mertesakera na kome je navodno zaključeno da moraju da sačuvaju obraz i da ne mogu da računaju na pomoć trenera koji je izgubio kompas.

Ovo je zaista tužno, ali izgleda da je Venger izgubio poverenje svih, na kraju i vlasnika Kronkea, čiji je sin Džoš boravio u Londonu kako bi se upoznao sa načinom rada, ali i video gde su problemi.

Vratio se u Kolorado, većina zvaničnika ga je uveravala da je vreme Vengeru isteklo i nemali broj njih smatra da bi pre kraja sezone, Francuz trebalo da objavi da odlazi.

U tom slučaju bi otvoreno krenula potraga za naslednikom, u Arsenalu veruju da će se Venger složiti da ode, ako bude ispao u LE od Milana, odnosno, ako ne stigne do završnice ovog takmičenja i izgubi poslednju šansu za Ligu šampiona.

Ono što je izgledalo izvesno, da bi Anćeloti mogao da preuzme klupu sada je daleko, jer Italijan se nada ponudi Čelsija, a nova ideja je Nagelsman koga je želeo i Bajern, ali je procenjeno da je premlad.

Naime, trener Hofenhajma ima 30 godina, ali i više iskustva od Anrija koji je favorit navijača, pošto već treću sezonu radi u klubu i doveo ih je do četvrtog mesta u Bundesligi.

On ima ugovor do 2021. produžio ga je letos, ali čini se da nemački klub ne bi mogao da ga zadrži, ako stigne ponuda iz Londona. "Klinac sa laptopom" kako ga nazivaju engleski mediji, imao je samo devet godina kada je Venger seo na klupu Arsenala, trenerskim poslom bavi se od dvadesete kada mu je teška povreda prekinula karijeru. Podseća na Klopa pristupom igri, visokim presingom, ali je mnogo pragmatičniji, sam kaže da voli da pobedi i ružno što je pokazao protiv Bajerna dva puta prošle godine...

Ne cvetaju mu ruže ove sezone, a mnogi veruju da priče o Dortmundu, pa Bajernu i sada Arsenalu, unose nemir među igrače koji su veoma vezani za njega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rosen.manutd
Saturday, 03.03.2018
20:42

njegovo vreme je odavno proslo. drze ga zbog postovanja i svega sto je uradio za klub, ali od sezone kad su osvojili ligu bez poraza i kasnijeg odlaska anrija nikako da se vrate na pravi put.

avatar
neme
Saturday, 03.03.2018
19:09

Ovo je max izvlaci iz ovih poluigraca u ovoj konkurenciji peto sesto mesto da nije Totenhem toliko mocan i City sa tim kapitalom bio bi cetvrti .Ne mozes kupiti nista za 40milki neke Cake Skodrana Kolasinca Welbeka ugazenog Kazorlu promasaja Beljarina ovo je plafon.

avatar
DrugRaja
Saturday, 03.03.2018
18:12

Arsenal kao klub je ceo u rasulu.Nije tu samo Venger problem,on je da kazem mozda 50% kriv,oni jako los lekarski tim imaju godinama svi im se zivi povredjuju,dok jedan Celsi prosle godine osvoji titulu sa jednom postavom tokom cele sezone,a klupa im je bila prosecna.Drugi problem Arsenala im je kukavicki mentalitet,puno pozera od igraca,glume smekere na terenu,a takvi lose prolaze i na rekreativnom fudbalu i protiv mnogo slabijih po kvalitetu protivnika od sebe,al koji su borbeniji.Lester je na borbenost osvojio titulu.Jedini igrac koji se borio kao lav je Sancez bilo ga svuda,a ostali ko da samo cekaju loptu pogotovo Ozil.Mislim da njima treba neki trener poput Klopa sto je ofanzivac i dobar motivator.

avatar
jv
Saturday, 03.03.2018
15:21

Smena Vengera ništa neće promeniti, problem nije u treneru već u upravi i u vlasniku. Treba im sportski direktor i 300- 400 miliona.

avatar
nenadtanas
Saturday, 03.03.2018
14:30

Sprdnju na stranu, Venger nije zasluzio ovakav kraj u Arsenalu, mozete ga kriviti i kritikovati koliko hocete ali Venger je ostavio neizbrisiv trag u istoriji fudbala, niko ne moze osporiti rezultate kakve je on imao, ali svakoj prici dodje kraj, pre ili kasnije, u Vengerovom slucaju dosta kasnije. Iako sam navijac Chelsea, hvala ti Arsene na lepom fudbalu i jakom rivalstvu.

avatar
Bocevski12
Saturday, 03.03.2018
14:26

Lepo im je reko Venger : fudbalerima su osramotili dres, da on nije bitan, ali da će morati da se zamisle nad sudbinom i ako on ode..sa novim trenerom i smenjena pola postava ali sa pravim zasilenja za par god da se vratimo tamu gde pripadamo..nesto slicno sta radi Liverpul sa Klopom posto mi godinama smo se unazadjivali

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Saturday, 03.03.2018
14:25

Posle nove bruke protiv sitija, ne protiv Arsenala...

avatar
Offside
Saturday, 03.03.2018
13:59

Nisu krivi igraci sto vlasnik nema hrabrosti da otpusti senilnog matorca koji je Arsenal upropastavao godinama.I sada kada ode naredni trener mora sve izpocetka,svlacionica se raspala,taktika nepostoji,igraci losi,niko nije u formi,timu treba jos dosta igraca za bilo kakvu konkurentnost...Borba sa vetrenjacama.A najlakse je reci vi ste krivi,brukate grb,on ih je birao on im je davao taktike,samo sto je matorac posenilio pa je to zaboravio.Mada koliko je bezobrazan nece otici ni na leto i jos vise ce ukanaliti Arsenal...

avatar
Larion@
Saturday, 03.03.2018
17:27

Apsolutno se slazem.Ovo nije sport iz ljubavi vec cisti profesionalizam gde je basnoslovni novac iznad emocije. Na kraju krajeva navijaci placaju veliki novac za ulaznice (ne dobiju ih na poklon) da bi prisustvovali uspesima svoga tima, a ne blamaze vec godinama. Venger jeste veliki trener ali u ovom slucaju je apsolutno nebitan i nije iznad kluba

avatar
el Lobo
Saturday, 03.03.2018
19:43

Venger namesta taktiku i bira igrace, a na igracima je da to prenesu i odrade na terenu. A cak i kada ne ide, kada taktika nije adekvatna uvek ostaju borba i trka. Igraju kao da nemaju ponosa i kao da ih nije sramota, kao da im je svejedno. Kriv je i Venger za neke stvari, ali im sigurno ne kaze pre utakmice da izadju na teren i da igraju kao curice.

avatar
dolf
Saturday, 03.03.2018
13:44

Da je srece pa i da stvarno bude ovako, Nagelsman je dobar trener sa dosta potencijala. Mislim da bi se dobro snasao u Arsenalu !!!

avatar
Žan-Žak Ruso
Saturday, 03.03.2018
15:09

Bolje Rodžers. Negelsmen ne poznaje PL, a nema harizmu kao Klop da se tim atributom nametne igračima, zato mislim da je Rodžers bolje rešenje.

avatar
Adriano Leite
Saturday, 03.03.2018
13:32

I ko se rasplakao na kraju? Inace,stvarno tuzno sta se desava u Arsenalu ali sami su krivi.

avatar
Žan-Žak Ruso
Saturday, 03.03.2018
14:51

Onaj tugomir od Mustafija sigurno nije. Kao ni ono goveče od Džake. Vrlo izvesno Vilšer, Ramzi ili dobri Naćo Monreal.

avatar
Непобедиви
Saturday, 03.03.2018
22:36

Spekuliše se da se rasplakao Košelni. Mada, kako kažu nije se baš rasplakao ali su mu bile suzne oči i nije mogao da završi govor. Takođe, postoji priča da je Remzi krtica i da iznosi sav prljav veš iz svlačionice u medije.

avatar
vojin denic
Saturday, 03.03.2018
17:06

Ja sam se rasplakao,kada se samo setim kakav sam arsenal gledao nekada a kakav sada tacno me dusa zaboli.

avatar
Ogist Kont
Saturday, 03.03.2018
13:05

Najiskrenije se nadam da će Venger osvojiti LE i otići u penziju. Bilo bi zaista tužno da čovek koji je toliko uticao na razvoj fudbala ode kao gubitnik. Voleo bih da je otišao pre nego što je postao predmet sprdnje u širim krugovima. Ko god da ga nasledi, rezultate ne očekujem bar još tri godine, pošto su i igrači i navijači poslednjih godina oboleli od letargije i kompleksa niže vrednosti. To je bolest koja se dugo i sistematično leči.

avatar
Žan-Žak Ruso
Saturday, 03.03.2018
15:00

U pravu jesi, ali ukoliko bi se desilo da pored Vengera (što je mnogo važnije) odleti i Kronke i sledstveno uradi se jedan odličan prelazni rok, oporavak bi mogao biti brži. S voleja na volej nogirati onu magarad Mustafija i Džaku, prodati još nekoliko igrača i kupovina 4-5 pravih igrača brzo bi povratili Arsenal u borbu za vrh.

avatar
Ogist Kont
Saturday, 03.03.2018
16:06

Potpuno se slažem, ali očekivati da ode Kroenke je malo previše. Mislim da taj čovek planira da mu Arsenal bude filijala još dugo, nažalost.

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 03.03.2018
12:41

Venger ostaje u arsenalu. Nikakvi navijaci ga nece smeniti. Pa jel se secaju gde su bili kada ih je preuzeo? Venger = arsenal

avatar
DennisB
Saturday, 03.03.2018
14:04

Da, od Arsenala koji je bio poznat po defanzivnom, jednom od ruznijih stilova fudbala u Engleskoj je napravio vjerovatno najbolji tim u istoriji fudbala i to je trajalo od 1998 do 2005-2006. A onda je prvo izdao sve fudbalske principe prodajom igraca milijarderskim firmama-klubovima, sto sebi prije toga nisu dizvoljavali ni klubovi mnogo manjeg rejtinga, i tako omogucio danasnju degeadaciju fudbala kao sporta.nDrugo, od 2007. Arsenalova igra postaje primjer anti-fudbala koju ni ja, kao fanaticni navijac ne mogu gledati a da pi dva dana nemam bol u grudima.

avatar
Žan-Žak Ruso
Saturday, 03.03.2018
14:54

Kad ih je preuzeo, bili su tim koji je bio u vrhu, doduše, igrali su ružan fudbal. Arsenal je po trofejima odmah iza Liverpula i onog kluba iz Mancestera. Dakle, uvek u vrhu.