Tuhel bolno iskren - "Titula? Budimo realni!"

Autor: Stefan Matić
četvrtak 28.01.2021.
09:58
Izvor: Sportske.net

Nemački trener osvojio bod na svom debiju u PL.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Bivši trener PSŽ-a je na prvoj utakmici predstavio kako će Čelsi izgledati pod njegovom dirigentskom palicom. 

"Plavci" su na "Bridžu" odigrali 0:0 sa Vulvsima, možda i najbolju šansu smo videli na samo kraju kada je šut Haverca izblokirao Žoze. Čelsi je većinom utakmice imao posed lopte preko 70 procenata, uočena je i kadrovska promena. Hadson-Odoi i Žoržinjo su zaigrali u prvoj postavi, Zijeh se oprobao na mestu "desetke". 

Čelsi već za tri dana dočekuju Barnli, potom sledi gostovanje Murinju i "pevcima". "Plavci" su naznačeni kao jedan od favorita za titulu, situacija je sada dosta drugačija. Klub iz Londona je na osmom mestu sa istim brojem bodova kao i Arsenal, Siti kao lider ima 11 bodova više i jednu utakmicu manje. Titula već sada deluje nemoguće. 

"Titula? Vau, znate daleko je. Ne, moramo biti realni. Kada potpišete za Čelsi, bilo kao igrač ili trener kao ja, vi potpišete sa očekivanjima da napadate titule. To znači Premijer liga, Liga šampiona i svi kupovi. To je jasno. U isto vreme, moramo biti realni. Postoji dosta timova između nas i četvrtog, takođe i velika je razlika u bodovima. Najbolja stvar koju možemo uraditi jeste da ne izugbio fokus gledajući daleko u budućnost, već raditi na dnevnom nivou i poeni će doći"

"Ovo je početna tačka. Fokusiraćemo se na naše kvalitete i napravićemo tim protiv kojeg niko ne želi da igra, to je izazov. Na meni je da to uradim što pre moguće. Za danas sam zadovoljan. Imali smo dosta polušansi, sa svakim minutom sve više i više šansi. Nismo dozvolili opasne kontranapade. Bili smo dobro organizovani, hrabri, imali smo hrabrost, igrali smo kao tim", izjavio je Tuhel po kraju meča. 

Početak je tu, ostaje da se vide rezultati i sačekaju golovi a Atletiko Madrid je sve bliži. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke