Tuhel odbrusio na konferenciji: "Slušaj, moraš da prestaneš"

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.03.2022.
20:46
Izvor: Sportske.net, Beta

Nemac jasan.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Nemački stručnjak i trener Čelsija Tomas Tuhel na pitanje novinara o implikacijama rata u Ukrajini i Romana Abramoviča, ruskog vlasnika londonskog kluba, nervozno je odgovorio "ja nisam političar".

Abramovič je u subotu najavio da ima nameru da se povuče i prestane da upravlja klubom, i da želi da klub poveri šestorici administratora klupske dobrotvorne fondacije, što je aranžman koji izgleda nije u skladu sa britanskim propisima.

Ruski milijarder je kupio Čelsi 2003. godine, i učinio ga jednim od najjačih timova u Engleskoj.

Upitan nekoliko puta o ovoj temi, Tuhel je nervozno prekinuo pitanje novinara rekavši mu: "Slušaj, moraš da prestaneš, iskreno. Ja nisam političar".

"Morate da prestanete da mi postavljate to pitanje. Nikada nisam doživeo rat. Osećam se loše da pričam o tome, jer sam privilegovan i sedim ovde u miru.", rekao je Tuhel.

"U svakodnevnom sa kontaktu sa Peterom Čehom (savetnikom za performanse kluba) i (izvršnim direktorom) Marinom Granovskim o tome kako da unapredimo tim. To neće prestati jer oni ostaju na funkciji. Ali ulogu gospodina Abramoviča nije na meni da komentarišem, jer ne znam dovoljno o toj temi", dodao je on.

Čelsi je trenutno na trećem mestu engleske Premijer lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke