U 1.45 u Kataloniji - "zemljotres" - Bienvenido, X6vi!

Autor: Milovan Longinov
subota 06.11.2021.
08:16
Izvor: Sportske.net

Vratio se svojoj kući!

EPA/Juan Carlos Hidalgo
EPA/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Ćavi Ernandes je noćas i zvanično postao trener Barselone.

Katalonski klub je noćas u 1.45 po srednjeevropskom vremenu potvrdio vest koja je odjeknula iz Katara  - Ćavi je potpisao ugovor do 2024. godine.

Trodnevni pregovori bili su teški, Al-Sad nije želeo da olakša pregovore Barsi, zbog ranijih negativnih komentara Đoana Laporte o Kataru i bogatim investicima iz te zemlje u svetu fudbala. Al-Sad je do samog kraja insistirao da Barselona plati pet miliona otkupne klauzule, što Katalonci nisu želeli. Na kraju je Ćavi pristao da iz svog džepa plati veliki deo, spekuliše se polovinu 2,5 miliona evra. 

On je na aerodromu u Dohi pre polaska u Barselonu pozdravio navijače, a od njegovih reči oni posle nekoliko godina opet osete leptiriće.

"Dolazim u Barselonu sa ogromnim očekivanjima, jer mi smo najbolji klub na svetu. Moramo da radimo maksimalno, jer se u Barsi računaju samo pobede, nema remija i poraza i zato moramo svi da radimo najbolje što umemo", rekao je Ćavi.

Ubrzo je Barsa na društvenim mrežama okačila i Ćavijevu video poruku posvećenu navijačima.

"Nije bilo 'zbogom' već 'vidimo se uskoro'. Kamp nou je oduvek bio moj dom. Vi ste moji navijači, moji ljudi, ovo je klub koji volim najviše na svetu. Vidimo se uskoro Ćulesi. Napred Barsa", poručio je Ćavi.

Ćavi će u ponedeljak biti predstavljen pred navijačima, "Kamp nou" će  biti otvoren i ovo je pravi trenutak da dođu u velikom broju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke