U Alisona ušao duh Karijusa, Siti razbio Liverpul! Da li je premijerligaška trka okončana na Enfildu?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 07.02.2021.
19:22
Izvor: Sportske.net

Dve neshvatljive greške Brazilca koštale "redse" koji nisu briljirali protiv Sitija.

 EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

U derbiju 23. kola engleske Premijer lige, fudbaleri Mančester siti savladali su domaći Liverpul sa ubedljivih 4:1.

Malo je reći da navijači kraj malih ekrana nisu imali šta da vide od igrača obe ekipe u prvom poluvremenu, sve do 36. minuta kada je dosuđen penal posle prekršaja Fabinja nad Sterlingom.

Loptu je na kreč minut kasnije namestio Ilkaj Gundogan i pucao daleko preko gola.

Drugo poluvreme donelo nam je mnogo više.

Igrao se 49. minut kada je upravo Gundogan iskoristio pometnju u odbrani "redsa" i matirao Alisona.

Konsolidovao se Liverpul nakon toga i zapretio preko Džonsa, a prava prilika za izjednačenje usledila je u 63. minutu kada je sviran novi jedanaesterac, ovoga puta na drugoj strani.

Dijaš je srušio Salaha, Egipćanin je preuzeo odgovornost i poravnao rezultat sa kreča. A onda se desilo pomračenje uma Alisona Bekera.

Jer, kako objasniti dve velike greške čuvara mreže Liverpula - prvu u 73. minutu kada je Foden presekao dodavanje Brazilca i asistirao Gundoganu koji je doneo novu prednost "građanima", a drugu samo tri minuta kasnije kada Bernardo Silva prozreo njegovu nameru i uposlio slobodnog Sterlinga koji je pogodio protiv svog bivšeg kluba.

Izabranici Jirgena Klopa delovali su kao razbijena armija, pa je sve praktično bilo gotovo u 83. minutu kada je Fil Foden sjajno probio po desnoj strani i poslao neodbranjiv projektil pravo iznad Alisona.

Nema sumnje da su šanse Liverpula da odbrani titulu prvaka Engleske u ovom trenutku veoma male, dok je Mančester siti sada pobegao prvom pratiocu i gradskom rivalu Junajtedu od kojeg ima pet poena više, ali i jednu utakmicu manje.

Da li je premijerligaška trka završena na Enfildu?

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke