U Barsi ne može bez haosa, izbori podelili Kataloniju, ovo niko nije očekivao!

Autor: Milovan Longinov
subota 16.01.2021.
08:31
Izvor: Sportske.net

Loša vest za navijače Barselone.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona neće dobiti novog predsednika 24. januara, kao što je najavljeno u decembru, jer epidemiološka situacija u Kataloniji ne dozvoljava da se održe na legitiman način.

Katalonija je praktično zatvorena, kretanje između opština je zabranjeno, pa prema procenama oko 40% "sosiosa" ne bi uopšte moglo da izađe na glasanje.

Ipak, ono što je mnogo važnije jeste da je ovo podelilo javnost, baš kao i preostale kandidate - Đoana Laportu, Viktora Fonta i Tonija Freiksu.

Laporta kao ubedljivo najveći kandidat da ponese pobedu, žestoko se protivio odlaganju izbora smatrajući da je to kobno po klub, da toliko bude bez uprave.

Font i Freiksa, koji apsolutno nemaju šanse da pobede Laportu po brojnim proračunima, anketama i statistici po broju potpisa, veruju da je zdravlje Katalonaca najvažnije. Zanimljivo, Viktor Font je do nedavno bio najglasniji za održavanje izbora i upravo je zbog česte promene stavova izgubio svoj kredibilitet.

Šta znači novo pomeranje?

Pre svega, ni igrači ne mogu biti zadovoljni što su toliko bez vodećih ljudi u klubu. Zimski prelazni rok je bačen niz vodu, privremeni predsednik Karles Tuskets je na sastanku sa kandidatima tražio zeleno svetlo da realizuje transfer Erika Garsije, ali  ga nije dobio. U igri je bio i Memfis Depaj, koji je takođe mogao da dođe za siću, ali su Barsi sada vezane ruke. Dakle, nema pojačanja do leta, a preko su potrebna. 

Kao novi datum za održavanje izbora pominje se 7. mart, navodno, to je najraniji mogući rok. 

Kandidati ostaju isti, iako je u startu bilo devet predkandidata samo su pomenuta trojica sakupila dovoljan broj potpisa da se i zvanično kandiduju.

Barsa je dobro počela godinu, zaređala četiri pobeda, u nedelju igra u finalu Superkupa Španije sa Atletik Bilbaom, ali je uvek tu neka uprava koja sve može da pokvari...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.