U BiH protesti protiv novog selektora! Nisu ga preterano zabrinuli

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.01.2021.
18:42
Izvor: Beta

Gotovo da se ne pamti da je jedan selektor izazvao ovakvo nezadovoljstvo i pre debija.

EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Bugarin Ivajlo Petev rekao je danas da je uveren da s najboljim igračima te zemlje može ostvariti dobre rezultate, uključujući tu i plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Peteva je za novog selektora 21. januara većinom glasova imenovao Izvršni odbor NS BiH i to bez učestvovanja predsednika saveza Elvedina Begića, piše Hina. 

Ta odluka je naišla na brojne kritike javnosti, te medija u BiH čija je procena bila da je za novog selektora trebalo imenovati nekog od domaćih fudbalskih stručnjaka pri čemu je favorit bio nekadašnji reprezentativac Sergej Barbarez.

Petev se u novoj ulozi predstavio na konferenciji za novinare održanoj u sedištu NS BiH u Sarajevu, a neposredno pre toga pedesetak navijača okupilo se na mirnim protestima na kojima su potvrdili da ne veruju da je bugarski trener dobro rešenje.

"Dosta je" i "Ne možete nas kupiti" bili su natpisi na transparentima koje su nosili navijači koji su se identifikovali kao članovi glupe "BH fanaticosi" koja okuplja navijače reprezentacije BiH.

Petev je pred novinarima kazao da svima onima koji su protiv njegovog imenovanja poručuje da će im odgovoriti nastojanjima da postigne najbolje moguće rezultate u radu.

"Da je bilo dve hiljade ljudi (na protestu) možda bih se zamislio... Ja znam šta radim, pustite me da to učinim i cenite me kroz rezultate", kazao je Petev dodajući da je spreman preuzeti odgovormnost za eventualni loš učinak.

"Da je bio neko kvalitetniji od mene danas bi on bio ovde", kazao je Petev odgovarajući na pitanja novinara koji su pokazali da ne veruju u njegovu kompetentnost.

Dodao je i kako BiH ima vrlo kvalitetne igrače te kako je siguran da će oni okupljeni kao kompaktna ekipa postići očekivane uspehe "korak po korak".

Petev je na mestu selektora fudbalske reprezentacije BiH nasledio Dušana Bajevića koji se povukao nakon što njegovi izabranici u razdoblju od godine dana nisu izborili niti jednu pobedu.

Prvi konkretni izazov za Peteva je utakmica protiv Finske koja reprezentaciju BiH čeka 24. marta u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Uz BiH i Finsku u Grupi D su i Francuska, Ukrajina i Kazahstan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Wednesday, 27.01.2021
21:46

Prvo Begić više nije predsjednik, jer u ovoj našoj nakaradnoj državi ni FS ne može imati jednog predsjednika već mora 3... A što se tiče Peteva o njegovoj kvaliteti dovoljno govori činjenica da je jedini trener Dinama u zadnjih 15 godina koji nije osvojio titulu...