U Dakaru kao u noćnom klubu - Senegal opet koban po Egipat! I Gana ide na Mundijal!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 29.03.2022.
21:54
Izvor: Sportske.net

Neverovatni Senegalci!

EPA-EFE/KHALED ELFIQI
EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Gane i Senegala plasirali su se na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Posle utakmice bez golova u Kumasiju, selekciji Gane je remi sa pogocima (1:1) na gostovanju obezbedio vizu za Mundijal koji je na programu ove zime.

Nakon 10 minuta susreta, Tomas Parti je doneo prednost Gani, a poravnao je Vilijam Trost-Ekong sa bele tačke u 22. To je bio konačan rezultat utakmice, a s obzirom na to da u afričkim kvalifikacijama važi pravilo gola u gostima, Gana je rezervisala svoje četvrto Svetsko prvenstvo.

Na prepunom stadionu u Dakaru, Egipat je igrao sa podignutim gardom, izbegli su brojne udarce rivala i uspeli da posle 120 minuta izbore penale. Četiri minuta igre bilo je potrebno Abdulajeu Diji da donese prednost Senegalu na opšte oduševljenje domaćih navijača. 

Senegal je potpuno dominirao, stvarao šanse, imao i neke kolosalne, dok su navijači činili sve ne bi li pokolebali Egipćane. Koristili su se ogromnom količinom lasera, bacali flašice sa vodom... Mohamed El Šanavi je bio sjajan na golu Egipta i glavni je krivac što Senegal nije napunio mrežu protivnika.

Printscreen

Penal-serija je otvorena sa četiri promašaja. Neprecizni su bili Kalidu Kulibali i Sis  sa jedne i Mohamed Salah i Zizo sa druge strane. Laseri su bili upirani u El Šanavija i šutere Egipta kao da su se nalazili u noćnom klubu.


Konačno smo gol videli s ulaskom u treću seriju. Ismaila Sar je pogodio za Senegal, baš kao i El Solia za Egipat. Potom je opet Senegal poveo preko Dijenga, ali je Mendi sjajno zaustavio udarac Mohameda. Meč loptu iskoristio je Sadio Mane snažnim šutem po sredini gola i drugi put u mesec i po dana Senegalci su do suza doveli Egipćane budući da su ih pobedili i u finalu Kupa afričkih nacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke