U Interu sigurni, neće im oduzeti bodove! Igrači nezadovoljni pred meč sezone!

Autor: Boris Jovanović
petak 15.01.2021.
09:40
Izvor: Sportske.net

Situacija nije naivna, iz Kine stigla obećanja, ali i novi zahtev za igrače koji nisu srećni razvojem situacije...

EPA-EFE/Sascha Steinbach
EPA-EFE/Sascha Steinbach

Povezane vesti

U Interu situacija nije baš dobra pred derbi sezone sa Juventusom. Mada Konte veruje da sve što se dešava neće imati odraza na igrače, nije prijatno. Duguje im se plata za četiri meseca, jul, avgust i poslednja dva, u ovom trenutku su direktori dobili uveravanja da će deo biti isplaćen do 16. februara, ako se to ne desi, Inter bi bio kažnjen oduzimanjem bodova.

Saning je u ekonomskoj krizi zbog pandemije, traži nekoga da proda klub ili makar deo akcija, odnosno manjinski paket, ali ovo prvo je nemoguće, žele 900 miliona evra što niko neće platiti.

Nije ni tajna da su igrači zabrinuti, sada klub ne samo da traži od njih da potpišu dogovor da uz isplaćene dve plate, ponovo naredne dve kasne, ako postoji dogovor, onda bi Inter bio bezbedan kad je savez u pitanju.

No, klub pokušava da dogovori sa agentima novo smanjenje plata zbog situacije, to je već jednom učinjeno i fudbaleri nisu zadovoljni novim predlogom kluba. Interu na ruku ide to što odlukom vlade privredni subjekti tokom krize ne moraju da plaćaju, odnosno mogu da odlože obaveze kada su u pitanju porezi i doprinosi, pa igrači dobijaju samo neto primanja, ostalo je na klubu.


O prelaznom roku niko i ne razmišlja, Konte mora da nađe rešenje sa onim što ima, i eventualno da se oslobodi Eriksena i Vesina na koje ne računa. Da li će neko doći veliko je pitanje, i dalje se pominje trampa za Paredesa, ali to je malo verovatno u ovom trenutku.

U svakom slučaju sledi Derbi Italije, neće biti odlučujući, ali ako pobede Juventus pobeći će šampionu i jasno situacija bi mogla da se popravi. Obećanje je stiglo iz Kine makar za dve plate, ali se klub zaista suočava sa neizvesnom budućnošću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke