UEFA ne prašta, izbacila Skenderbeg! Može li sad Zvezda na Partizane?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.06.2016.
21:48
Izvor: Sportske.net

Najave iz UEFA su se obistinile. Albanski šampion neće moći da se takmiči naredne sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

BETA/AP Photo/Hektor Pustina
BETA/AP Photo/Hektor Pustina

Povezane vesti

Nedugo posle obelodanjenih sumnji u regularnost pojedinih utakmica Skenderbega, UEFA je danas reagovala i zvaničnom diskvalifikacijom šestostrukog uzastopnog šampiona Albanije iz evropskih takmičenja, odnosno iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Skenderbeg je odlukom UEFA suspendovan na godinu dana, odnosno za sezonu 2016-17, a uz to će morati da plati i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 evra.

Ovaj klub je to i potvrdio, navodeći da odluka Evropske kuće fudbala ''nije fer'', uz najavu žalbe Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Kako sve ovo može da utiče na Crvenu zvezdu, odnosno na ime njenog potencijalnog rivala u drugom kolu kvalifikacija za LŠ?

Skenderbeg je, kao i Zvezda, bio među nosiocima u drugoj fazi kvalifikacija, ali sada će ga u ovom takmičenju zameniti Partizani, aktuelni vicešampion Albanije, koji ima mnogo slabiji koeficijent (1.575), pa bi ova ekipa mogla da bude jedan od potencijalnih Zvezdinih rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naravno, osim ukoliko UEFA ne bude ''dirigovala'' žreb kako bi se izbegle tenzije na političkoj osnovi.

Podsetimo, ovo nisu prve sumnje u regularnost utakmica kada je u pitanju albanski fudbal. Mnogo prašine se podiglo prošle jeseni posle odlučujuće pobede reprezentacije Albanije u kvalifikacijama za EURO, na gostovanju u Jermeniji, ali se tadašnje sumnje nisu i zvanično potvrdile.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
banic
Tuesday, 07.06.2016
13:36

A Milan kad je namestao, tad ih uefa nije izbacila iz kvalifikacija i naravno nesrecna Zvezda naletela bas na njih. uefa mafia!

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 07.06.2016
12:46

Napred Partizani.

avatar
Realno nerealan-1
Monday, 06.06.2016
23:23

Tenzije na političkoj osnovi pa da uvale Zvezdi najtežeg mogućeg protivnika, nek idu na Albance isto kao sto je jedan ruski klub prošle sezone igrao protiv nekog ukrajinskog kluba, sve bilo ok na meču.

avatar
Lord Bobinhooo!
Monday, 06.06.2016
21:53

Kako mi je toplo oko srca :D

avatar
Força_Barça
Monday, 06.06.2016
23:25

Za Malmo ili? 😅