UEFA otkrila plan za spas evropskog fudbala, promene i u narednoj sezoni!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 29.03.2020.
22:41
Izvor: Sportske.net

Jedno od rešenja na stolu, sve zavisi od toga koliko će trajati pandemija.

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Danas je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin govorio kako evropska kuća fudbala ima tri plana za rešenje problema koji je izazvala pandemija Korona virusa.

Tajms je otkrio jedan od njih koji će se ticati i naredne sezone.

Naime, UEFA predlaže da se sva fudbalska takmičenja završe u avgustu, a da će zbog toga naredna sezone biti skraćena kako bi fudbaleri mogli da izdrže velike napore.

EURO je odložen za narednu godinu, pa postoji velika opasnost da ukoliko se ova sezona završi kasno, naredna bude gotova tik pred Evropsko prvenstvo u najboljem slučaju.

Gubici širom Evrope su ogromni, samo na ime TV prava Premijer liga će izgubiti 750 miliona funti, dok ukupni gubici u Seriji A iznose 800 miliona evra.

Za sada nije poznato šta zapravo znači "skraćivanje" takmičenja pod okriljem UEFA, mnogi govore o tome da će se napraviti poseban sistem za sve lige, kao i za evropska takmičenja kako bi se odigrao manji broj utakmica.

Kazino baner

Jedino što je za sada sigurno jeste neizvesnost...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 30.03.2020
03:38

A dok su se zarađivali milioni, niko nije razmišljao o štednji, a sad samo kukaju o izgubljenim milionima. Nije mi ih žao, ni malo. Žao mi raje, sirotinje, što se deca leče SMS porukama i iz dobrotvornih akcija, a ovi milioneri svejedno uživaju.