Uprava Primere tužila FS Španije!

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.11.2018.
16:55
Izvor: Beta

Razlog dobro poznat.

Povezane vesti

Uprava prve španske fudbalske lige tužila je Fudbalski savez te zemlje, kako bi dobila dozvolu da se jedna prvenstvena utakmica odigra u SAD.

Sud u Madridu saopštio je danas da su čelnici Primere podneli tužbu protiv Saveza, a da se odluka očekuje za dve nedelje, što bi bilo na vreme za organizaciju planirane utakmice.

Čelnici prve lige žele da se prvenstvena utakmica Đirone i Barselone odigra u januaru u Majamiju.

Izuzev dva kluba i Primere, ideji o igranju prvenstvenih utakmica u SAD protive se Savez, Udruženje španskih fudbalera, a pohvalno o tome nije govorio ni predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino, ali svetska kuća fudbala nije zabranila odigravanje utakmice.

Španska prva liga potpisala je 15-godišnji ugovor sa kompanijom "Relevent", u sklopu kojeg jedna prvenstvena utakmica u sezoni treba da se odigra u SAD.

Katalonski klubovi Đirona i Barselona dogovorili su se da odigraju utakmicu na "Hard Rok" stadionu 26. januara u Majamiju.

Za odigravanje utakmice u SAD neophodne su dozvole španskog i američkog saveza, Uefe, Fife i Konfederacije Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke