Utakmica za infarkt u Parizu, Ikardi u 95. srušio Sent Entjen!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 18.04.2021.
14:57
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda "svetaca".

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena ostvarili su važnu pobedu posle preokreta protiv Sent Etjena 3:2 u meču 33. kola Lige 1 zahvaljujući golu Maura Ikardija u petom minutu nadokande vremena.

Trener francuskog šampiona Maurisio Poketino nije mogao na ovom meču da računa na prvu zvezdu tima Nejmara, ali i kapitena Markinjosa i golmana Kejlora Navasa.

Nekompletan sastav i hrabri gosti iz Sent Etjena kao su oduzeli onu prepoznatljivost u igri "svetaca", pa su do finiša meča strepeli za pobedu.

Prvu veliku priliku na meču imao je Kilijan Mbape u 19. minutu kada je šutirao neprecizno pored gola, a najbolju šansu u ovom delu meča propustio je Danilo koji se obrukao nakon odbitka lopte o stativu posle udarca iz slobodanjaka Pabla Sarabije.

Gosti su kao osice napadali gol PSŽ-a kad god bi se premestili na njihovu polovinu, a nagrada je stigal u 78. minutu kada im je vođstvo doneo rezervista Denis Buanga pošto se lepo snašao u kaznanog prostoru nakon centaršuta sa leve strane.

PSŽ je uzvratio već u narednom napadu stigavši u 79. minutu do izjednačenje pogotkom Mbapea na asistenciju Andrea Erere, a isti fudbaler je osam minuta kasnije sa penala doneo potpuni preokret svom timu.

Delovalo je da više nema prostora za iznenađenje, ali je planove domaćih pokvario Romen Hamuma golom u drugom minutu nadoknade vremena.

PSŽ je do kraja meča propustio šansu za pobedu kada je Anhel Di Marija pogodio stativu iz kornera, ali je u petom minutu kasnije uposlio Maura Ikadrija koji je glavom zatresao protivničku mrežu.

Domaćin je ovom pobedom stigao na samo bod zaostatka za liderom Lilom, dok su gosti iz Sent Etjena drugim uzastopnim porazom ostali na 13. mestu sa devet bodova više od zone ispadanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Sunday, 18.04.2021
16:26

Ovde se vidi da šampion može da da gol kad god poželi i pobedi. To je ono što im je falilo. Zato i jeste finale pre finala PSG - M. City. 💪💪💪👍👍👍