Valjadoild ne prašta - Suspenzija za potencijalne rasiste!

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.02.2023.
23:43
Izvor: Sportske.net, Beta

Vređali su Vinisijusa.

EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO
EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Povezane vesti

Španski fudbalski klub Valjadolid suspendovao je danas 12 vlasnika sezonskih ulaznica dok traje istraga o navodima da su na rasnoj osnovi vređali fudbalera Real Madrida Vinisujusa Žuniora.

Valjadolid je naveo da njihovih navijači neće prisustvovati utakmicama ekipe dok traje istraga incidenata koji su se dogodili 30. decembra tokom meča protiv Real Madrida.

Klub je naveo da je sarađivao sa policijom na identifikaciji izgrednika.

Otkako je došao u španski fudbal 2018. godine, Vinisijusa su navijači u više navrata vređali na rasnoj osnovi, a ove sezone napadi su se pojačali.

Prošle nedelje na prvenstvenoj utakmici protiv Majorke, protivnički navijači su uzvikivali rasističke parole, dok je prošlog meseca lutka sa njegovim likom obešena na most u Madridu, uoči gradskog derbija sa Atletikom.

Trener Reala Karlo Ančeloti osudio je uvrede i rekao da su rasistički napadi sa tribina "problem španskog fudbala".

Španska liga je početkom nedelje podnela sudsku žalbu u vezi incidenata na Majorki. Slične tužbe u slučajevima rasističkih uvreda u vezi sa Vinisijusom, liga je podnela još pet puta, od čega su tri žalbe arhivirane, a dve se i dalje analiziraju.

Takođe, liga je pozvala navijače da pošalju fotografije rasističkih postupaka na utakmicama.

Nadležni nisu pronašli odgovorne za lutku koja je obešena na most, niti je bilo koji klub kažnjen zbog rasističkih uvreda unutar stadiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke