Van Gal - Da li revolucija nužno znači da će biti bolje?

Autor: Boris Jovanović
petak 31.10.2014.
14:01
Izvor: Sportske.net

Van Gal ima bod manje nego Mojes prošle godine u isto vreme, ali ono što je obećao Holanđanin je sproveo, tim je potpuno nov. Uporedite prošlogodišnji u derbiju sa Sitijem i onaj koji će u nedelju istrčati na teren! A opet, to nije nikakva garancija...

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Prošle sezone je Mojes u porazu od Sitija na "Etihadu" izveo tim u kome su bila samo petorica igrača koja će dobiti poverenje Van Gala.

Ta ekipa je 22. septembra 2013. izgubila sa 4:1 od komšija, na golu je bio De Hea, u odbrani Smoling, Rio, Vida i Evra, sada je golman isti, igraće i Smoling i to isključivo zbog povreda u poslednjoj liniji.

JUnajted

On je tada igrao beka, sada će biti štoper.

Preživeo je i Felaini, i on igrom slučaja, nije dobijao šansu kod Van Gala, ali je odlično odigrao protiv Čelsija pa bi i on trebalo da bude u timu u nedelju. Izgleda da će i Kerik dobiti šansu, on je prvih par meseci Van Galove vladavine propustio zbog povrede.

U timu će biti i Runi koji je prošle godine predvodio napad sa Velbekom koji više nije u klubu. Van Persi će igrati, prošle godine je propustio gostovanje.

JUnajted

Novi igrači su naravno Blind, Di Marija, Roho, Šo. Tu je i Erera umesto Kerika, ali će i on na klupu jer je rovit, kao i Falkao. Dodajte na to i Matu koji je izgleda izgubio mesto u timu, a stigao je u januaru, ovo je potpuno drugi Junajted od onoga koji je Mojes imao na raspolaganju pre godinu dana.

U odnosu na prošlu jesen, ova ekipa je mnogo jača, uložen je ogromni novac, počišćeni su stariji igrači, i oni za koje je procenjeno da nemaju motiv, ali napretka na tabeli nema.

Jer, bez obzira na utisak, brojke su presuda Van Galu, on sa neuporedivo jačom ekipom ima bod manje od Mojesa u istom periodu pre godinu dana. Tačno je i da su povrede tome doprinele, ali opet, da je Mojes imao Di Mariju i ostale novajlije, pa i Matu prošle jeseni, svakako da bi bilo drugačije.

On jeste lutao, ali luta i Holanđanin koji je neuporedivo bolji trener.

No, možda se ovo mišljenje promeni nakon nedelje, podsetimo, tada je bilo 4:1, sada će Junajted pokušati da izbegne poraz i pokaže da može da se nosi sa najboljim timovima što prošle sezone nije bio slučaj.

Van Gal jeste izvršio revoluciju, no to ne znači automatski i da je bolje...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke