Van Gal poručuje igračima: "Lopta ide napred!"

Autor: Stevan Milovanović
sreda 04.03.2015.
11:23
Izvor: Sportske.net

Menadžer Mančester Junajteda, Luj Van Gal, odgovorio je na kritike navijača i složio se da njegovi igrači veoma često vraćaju loptu golmanu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U većini slučajeva kada ne znaju šta će sa loptom, igrači Junajteda je vrate golmanu De Hei, što izaziva lavinu negativnih komentara kod navijača, tako da se Van Gal suočio sa mnogim kritikama i zatražio od svojih igrača da prestanu sa vraćanjem lopte golmanu, osim kada nisu prinuđeni da tako nešto i urade.

"Slažem se sa navijačima da ne treba toliko da koristimo golmana. Postoji dosta trenutaka kada možemo da igramo bržim tempom i bez njega. Mada ponekad igrači ne znaju šta da urade sa loptom, ali ja moram da ih podržavam.", izjavio je Van Gal za engleske medije.

"Naravno da je napadanje engleski stil fudbala, ali mislim da navijači uživaju i kada Junajted ima više loptu u nogama. Verujem da i dalje možemo da popravimo naš posed lopte i da je ne gubimo tako često.", dodao je Holanđanin.

Van Gal se takođe osvrnuo i na letošnja pojačanja kluba, za koja je izjavio da im je potrebno vreme da se priviknu na fudbal na Ostrvu.

"Prva sezone je uvek teška. To može da se vidi kod svih igrača koje smo kupili - Šo, Blind, Erera, Falkao, pa i Di Marija. Ne postoji okviran odgovor na pitanje kada će oni da se priviknu na engleski stil fudbala, ali verujem da im je otprilike dovoljno godinu dana.", zaključio je Van Gal.

Pred Junajtedom je veoma težak raspored, s obzirom da u narednih 6 nedelja igraju protiv Totenhema, Liverpula, Sitija i Čelsija u Premijer ligi, kao i protiv Arsenala u polufinalu FA kupa.

Da li to znači da Van Gal očekuje od njegovog tima da naredne sezone budu nezaustavljivi u pohodu na titulu u Premijer ligi? Šta vi mislite?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Wednesday, 04.03.2015
12:55

Od ovih pet tekmi što igraju izgubit će sve osim možda protiv Tottenhama, jedino De Hea ako bude pravio čuda možda izvuku koji remi.

avatar
Balkan
Wednesday, 04.03.2015
14:01

Jesi ti vidovit ako znas da dignem kredit i idigram kladionicu mozda dobijem milione

avatar
Red Devil-GGMU
Wednesday, 04.03.2015
18:05

Koji si ti lik to je nevjerovatno.

avatar
NIKE
Wednesday, 04.03.2015
14:13

Netreba care biti vidovit, treba samo pogledati Unitedove zadnje 4 tekme i vidjet ćeš da su blagi užas, jedan Swansea ih lagano otrese, Sunderlanda bez onog penala ne bi dobili na Old Trafordu, a to šta će im uraditi Liverpool, Chelsea, Arsenal - timovi koji su u formi je sigurica koliku god kvotu da stave ja derem protiv Uniteda.