''Vaterpolo'' preokret Napolija!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.11.2018.
22:41
Izvor: Sportske.net

Anđelotijev tim izašao kao pobednik u nefudbalskim uslovima u Đenovi.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Težak meč za Napolitance, ali su na kraju uspeli da se izbore i sa domaćom Đenovom, ali i sa veoma teškim uslovima za igru, zbog kojih je meč bio i prekinut u drugom poluvremenu. Posle svega, Đenova - Napoli 1:2 u 12. kolu Serije A!

Đenova je povela već u 20. minutu meča, kada je Romulo izvanredno centrirao sa desne strane na drugu stativu, a tamo je još bolje reagovao Kristijan Kuame koji šalje loptu u Ospininu mrežu - 1:0.

Milik je petnmaestak minuta kasnije propustio priliku za izjenačenje, ali kako je utakmica odmicala, uslovi za igru postajali su sve teži.

Jaka kiša zahvatila je Đenovu, početkom drugog poluvremena voda je prilično natopila teren, pa je sudija u 59. minutu odlučio da povuče igrače sa terena.

Prekid je trajao nekih 10-15 minuta, posle čega je kiša oslabila, a utakmica nastavljena.

Izgleda da je ova pauza mnogo više prijala gostima iz Napulja koji su ostatak meča odigrali znatno bolje.

Najpre su tražili jedanaesterac tek što je meč nastavlje, sudija se nije oglasio, ali već u 62. minutu meča Fabijan Ruiz uspeva da izjednači na asistenciju Mertensa - 1:1.

Ov im rezultatom se ušlo i u sam finiš, a ključni detalj dogodio se u 86. minutu, kada je Biraski postigao autogol, posle slobodnog udarca za ekipu Napolija. Lopta je bila ubačena u kazneni prostor, a Biraski je nespretno reagovao i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Do kraja, Napoli je zadržao prednost i upisao devetu pobedu u Seriji A ove sezone, za drugo mesto na tabeli sa 28 bodova. Đenovljanima je ovo treći uzastopni poraz, ukupno šesti.

Dodajmo još da je za ekipu Đenove svih 90 minuta odigrao i naš Darko Lazović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke