Već se zna ime novog trenera zagrebačkog Dinama? Ćiro: ''Pun pogodak!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.04.2020.
18:20
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Legendarni strateg smatra da je u novonastaloj situaciji ovo najbolji izbor.

EPA/JOAO RELVAS
EPA/JOAO RELVAS

Povezane vesti

Aktuelnu pauzu u zagrebačkom Dinamu obeležila je neočekivana odluka uprave kluba da se rastane sa stručnim štabom koji je u proteklih par godina ostvario istorijske rezultate u Evropi.

Doduše, Nenad Bjelica je još uvek formalno šef struke Dinama, ali gotovo da više niko ne sumnja da će uskoro doći do definitivnog rastanka sa ''Modrima''.

Kao njegov naslednik se u hrvatskim medijima već promoviše Igor Jovićević, koji je do sada radio sa mlađim kategorijama Dinama, a njegov izbor podržao je i ''trener svih trenera'', legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

''Dobro, Bjelica je još uvek trener, još nije došlo do raskida. Ali, naravno, s obzirom na sve što se događalo, jasno je da više ne može ostati. Kad se radi o Igoru Jovićeviću, onda mogu kazati samo jedno. To je pun pogodak! Zapravo, idealan pogodak.

Tendencija svakog kluba jest da se pomlađuje, u igračkom i trenerskom kadru. Jovićević je savršeno radio u mladim kategorijama, tako da zaista nije mogao doći idealniji čovek na Dinamovu klupu.

Jer, ovo je vreme nestašice, neće više biti velikih kupovina, ovo vreme koje je pred fudbalom je vreme stvaranja. Jovićević je trener koji stvara, definitivno se dokazao u mlađim kategorijama. Najteže je raditi s mladima, a on je to radio perfektno.

Jovićević ima neophodni psihološki kvalitet za voditi mladost, na koju će se Dinamo morati da orijentiše u ovim vremenima'', istakao je Blažević za ''Sportske novosti'', ali i dodao da ako Jovićević nije iguran da će imati samostalnost u radu, da ponudu ne treba da prihvati.
-
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ars Lalateli
Wednesday, 15.04.2020
20:10

Cetinjanin
Otac mu igrao fudbal svojevremeno, inače umro ima desetak dana.