Veliki povratak Robena, a spektakl može da usledi 28. maja!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.05.2021.
16:58
Izvor: Sportske.net

Niko se ovome nije nadao.

EPA-EFE/COR LASKER
EPA-EFE/COR LASKER

Povezane vesti

Jedan od najboljih holandskih fudbalera Arjan Roben obeležio je 32. kolo Eredivizije sa dve asistencije u dresu Groningema u ubedljivoj pobedi 4:0 na gostovanju Emenu.

Odlična partija holandskog veterana podgrejala je mogućnost da se njegovo ime nađe na spisku reprezentativaca ove zemlje za predstojeće Evropsko prvenstvo. 

Ni sam nekadašnji as minhenskog Bajerna nema ništa protiv da se do danas pompezne najave pretvore u delo.

"Ukoliko me selektor Frank de Bur pozove, odazvaću se. Bilo bi lepo, ali moram da bude i realističan, spreman i znam da mogu da donesem razliku u timu", rekao je Roben nakon meča.

Istakao je da mu je u "najluđim snovima" Evropsko prvenstvo krajnji cilj.

"U takvim situacijama moram ostati oprezan, jer već vidim različite naslove. Ne želim sada da potvrdim da ću igrati, ali ukoliko selektor pozove, odazvaću se", rekao je Roben.

Poslednji meč u dresu "lala" Roben je odigrao još 10. oktobra 2017. godine postigavši dva gola u pobedi protiv Švedske 2:0 u kvalifikacionom meču za Mundijal godinu dana kasnije u Rusiji.

Da li će dobiti poziv, znaćemo 24. maja kada je najavljeno okupljanje reprezentacije Holandije, dok će konačan spisak putnika za EURO biti poznat četiri dana kasnije. 

Na ruku mu ide što će od ove godine reprezentacije moći da broje 26, umesto dosadašnjih 23 igrača, što je velika šansa da se nađe i Robenovo ime među njima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke