Vengerove ideje, "Profesor" menja fudbal koji poznajemo?!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 08.10.2020.
10:55
Izvor: Sportske.net

Da li ideje Francuza mogu poboljšati najvažniju sporednu stvar na svetu.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Arsen Venger se nalazi u FIFA organizaciji, po napuštanju Arsenala Francuz je jedan od čelnih ljudi u departmanu koji je zadužen za razvoj fudbalske igre.

Posle 22 godine vođenja Arsenala, rešio je da se prihvati posla koji ne zahteva svakog dana da bude na terenu. Pre par dana je u svom intervjuu za L'Ekip priznao da mu nedostaje konstantna akcija, navodno je imao i ponudu Liona prošle godine, ali je "Profesor" odlučio da ostane sa svetskom kućom fudbala.

Sada je rešio da predloži par ideja za razvoj njegove omiljene igre. Neka bi baš uticala na promenu fudbala koji poznajemo, posebno oko ofsajda.

"Trenutno, ofsajd se sudi ako vam je bilo koji deo tela sa kojim možete postići gol ispred zadnjeg defanzivca. Voleo bih da to promenimo, nema ofsajda dok god je jedan deo tela sa kojim možemo postići gol u liniji sa defanzivcem. Ovo bi bila velika prednost za napadače, defanzivci bi morali dosta visoko da igraju.

Razmišljamo o dosta promena, ubacivanje iz kornera koje bi napustilo, ali i vratio u teren bi priznali kao čist korner. Postoji i opcija da igrač može odigrati slobodan udarac sam sa sobom. Takođe bi voleo da promenimo i pravilo auta.

Pet minuta pre kraja meča, aut bi trebao da bude prednost za tim koji napada. Statistika pokazuje da osam od deset ovakvih aut situacija, vi izgubite loptu. Na vašoj polovini terena, trebali bi da imate mogućnost izvođenja auta nogom", izjavio je Venger za L'Ekip.

Dakle, promena ofsajda, (ne)važeći korner udarci, slobodni udarci i izvođenje auta nogom u zadnjih pet minuta.

Interesantne ideje, kako se Vama čine?

Baner 3m

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
10:58

Nema ofsajda dok god je jedan deo tela sa kojim možemo postići gol u liniji sa defanzivcem? Pravilo je i sada takvo, a ne razumem to u vezi kornera.

avatar
scofield
Thursday, 08.10.2020
11:46

Za korner se misli na to, da ako se izvede korner i u letu lopte ona napusti teren pa se vrati u igru da se ne prekida igra vec da se nastavi.

avatar
Goran90
Thursday, 08.10.2020
12:14

Mislim da kazu da se ne bi svirao ofsajd ako nije celo telo igraca, ne racunajuci ruke jer rukama ne mozes da das go, u ofsajd poziciji. Sada se sudi ofsajd i kad nozni palac predje liniju iza zadnjeg igraca

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
12:07

To sam i ja pomislio, ali, nisam bio siguran. Hvala ti.