Videli ste Enrikeovu idealnu Barsu?

Autor: Boris Jovanović
petak 12.12.2014.
12:06
Izvor: Sportske.net

Sistem koji je "Lućo" primenio protiv Pari Sen Žermena bi bio Barsina idealna formacija da su uspeli da dovedu Kuadrada iz Fiorentine i oslobode se Alveša. O čemu se radi?

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Luis Enrike je prezentovao svoju ideju kada je formacija u pitanju, to više nije tajna, a Asturijac je ovo planirao letos kada se mislilo da će Alveš otići iz kluba, godinu pre isteka ugovora.

Zamena je bila planirana u vidu Kuadrada iz Fiorentine, na kraju je potrošen ogroman novac, 160 miliona evra, tih 40 je zafalilo na kraju.

Daglas koji je doveden kao neko alternativno rešenje je razočarao, dete kluba Martin Montoja ne može da zadovolji te zahteve, njih dvojica nisu bili ni u kombinaciji za meč.

Da li je Pedro rešenje.

Videli ste, Luis Enrike bi igrao sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, Pike, Matje i Bartra, umesto ovog trećeg je bio planiran Vermalen.

Dva zadnja vezna su Maskerano i Buskets koji mogu da pokriju prostor po širini i da vrše korekciju za spoljne igrače, Pedra (odnosno Kuadrada da je došao) i Nejmara na levom boku.

Ofanzivni vezisti, koji bi se prelivali u završnicu su Mesi i Inijesta, dok bi najistureniji bio Suarez. Urugvajac bi jasno dao pun doprinos u odbrani što bi Leu ostavilo slobodnu rolu.

U osnovi ta formacija je 3-4-3, mada je mnogo ofanzivnija nego što se obično podrazumeva, jer su i dva spoljna igrača u vezi praktično napadači. U svakom slučaju, Barsa je protiv jakog rivala delovala moćno, a hoće li Luis Enrike ovo i dalje pokušavati ostaje da vidimo.

Tek, novina i osveženje, svakako jeste, a i po volji navijača je da i Pedro i Maskerano, pa i Bartra budu u timu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brutaler
Friday, 12.12.2014
13:21

Odlična formacija. Dobro je to izgledalo protiv PSG-a. Čak i bolje da Bartra igra nego Vermaelen, dečko kida. Jedina je šteta što Cuadrada nisu uspijeli dovesti. S njim bi to bilo još močnije.

avatar
Hala Madrid 10!
Friday, 12.12.2014
14:56

Sa Kuadradom bi duvalo sa svih strana bili boj busniji.

avatar
Slim Shady
Friday, 12.12.2014
20:35

Jesi ti ostavio nekad neki normalan komentar?